ontwerp

ontwerp

AutoCAD

ontwerp

ontwerp

SketchUp Pro

ontwerp

ontwerp

Revit

ontwerp

ontwerp

Rhino

visualisatie

visualisatie

Chaos V-Ray

visualisatie

visualisatie

Chaos Cosmos

visualisatie

visualisatie

Rhino

visualisatie

visualisatie

Lumion

presentatie VR/AR

presentatie VR/AR

Lumion

presentatie VR/AR

presentatie VR/AR

Unreal Engine

presentatie VR/AR

presentatie VR/AR

Twinmotion

presentatie VR/AR

presentatie VR/AR

Chaos V-Ray

“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen”.

Sea Level stond hoog op onze wensenlijst voor een interview. Ze werken al vanaf het eerste uur met Rhino en zijn werkzaam binnen een bijzondere topsector: de superjachtbouw. Bastiën Ligthart, Technical Director & Founding Partner van Sea Level deelt zijn ervaringen met Rhino.

Sea Level logo.png 600

De specialiteiten van Sea Level
Binnen de superjachtbouw is Sea Level gespecialiseerd in feature integration. Bastiën legt uit: “Een feature is een extra om het gebruik van een jacht veiliger en leuker te maken, zoals een rompdeur, beach club of opklapbaar tv-scherm bijvoorbeeld. Het is te vergelijken met de extra’s voor een auto. Deze features moeten geïntegreerd worden in de basisconstructie van een jacht”. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in high speed workboats, zoals politie- en brandweervaartuigen. “Hiervoor doen wij alles: de rompvorm, lay-out, constructie en features”.

De start met Rhino
Sea Level werkt al meer dan twintig jaar met Rhino. “Wij zijn in 1999 begonnen en vrijwel direct met Rhino versie 1 gaan werken. Eerst hebben we nog even kort met Mechanical Desktop gewerkt”. Er is ook naar andere pakketten gekeken zoals NX en CATIA, maar de prijs voor Rhino en de eenvoud in gebruik gaven de doorslag.

Rhino in de workflow
Aan het begin van het ontwerpproces werkt Sea Level met Rhino: “Wij gebruiken Rhino voor het snel opzetten van een 3D model/concept, dat kan geen enkel ander pakket waarmee wij werken. Rhino is makkelijk, snel en eenvoudig en we kunnen zelf scripten en ontwikkelen. Daarna wordt het ontwerp verder vaak ook uitgewerkt in Rhino, maar soms in Solid Edge. Dit is afhankelijk van de klant en de opdracht. Het zou mooi zijn als Rhino ook zou aansluiten op Solid Edge”. Er worden ook nadelen aan Rhino ondervonden: “We missen revisiebeheer (status kunnen geven aan een file), datamanagement, lay-outs en renderen duurt te lang”.

Rhino aanleren en nieuwe functies
Rhino is voor Sea Level een eenvoudig aan te leren pakket. Nieuwe medewerkers worden intern opgeleid. Bastiën: “Als je AutoCAD al kent, dan kun je snel aan de slag met Rhino”. Als er updates zijn of specifieke wensen biedt MacroCad ondersteuning. Zo heeft Sea Level bij Eric Eelman, onze Rhino specialist, een Rhino updatetraining gevolgd: “Een updatetraining prikkelt altijd. Je wordt getriggerd om iets met nieuwe functies te gaan doen, zoals de attribute tags en user tags”. Daarnaast heeft een medewerker de Grasshopper cursus gevolgd. Grasshopper is een plug-in voor Rhino waarmee bijzondere structuren in het model gegenereerd worden. Hieruit is een klein project ontstaan, waarbij Eric begeleiding biedt.

Vernieuwingen en verbeteringen worden door Sea Level op de voet gevolgd. Zo geeft het interview aanleiding om verder te praten over bijvoorbeeld de plugin Rhino Inside. Bastiën: “De Rhino dagen/open dagen bij MacroCad zijn ook inspirerend. Je ontdekt veel nieuwe functies. Workshops over specifieke onderwerpen zouden ook interessant zijn”.

 

 

 Tuinimpressie SketchUp kopie  Reborn Yachts RB 38 Lines.png website Reborn Yachts RB 38 Moulds
 12m motorjacht, 75km/u - ontworpen in Rhino    

 

Over MacroCad

MacroCad biedt oplossingen op het gebied van ontwerp, visualisatie en presentatie (VR). Wij geven trainingen & cursussen, adviseren, helpen met implementatieprojecten, bieden support, ontwikkelen maatwerk en leveren software en hardware. Wij zijn een onafhankelijk specialist en adviseren over de best passende oplossing. Onze experts hebben veel kennis en ervaring van diverse toepassingsgebieden. Wij vinden persoonlijk contact en service belangrijk.

Cursussen en trainingen

Wij geven diverse cursussen en trainingen.  Naast basis- en verdiepende trainingen bieden we ook update-, maatwerk en introductiecursussen. Onze specialisten helpen u graag met het eigen maken van de software. Neem contact met ons op om te kijken wanneer de eerste volgende mogelijkheid is om wat in te plannen.

Trainingskalender

Klantervaring Sea Level

“Rhino is voor ons een makkelijk, snel en eenvoudig 3D te gebruiken Sketchbook waarin we zelf kunnen scripten en ontwikkelen."

Bastiën Ligthart van Sea level vertelt over hun ervaringen met Rhino: klantervaring Sea Level met Rhino.

Reborn Yachts RB 38 Insertscore.png website 600

Klantervaring Melse Tuinen

“SketchUp is een heel behulpzaam programma. Het eindbeeld dat ik mijn hoofd heb kan ik hiermee visualiseren en delen met klanten ”

 Anne Melse van Melse Tuinen vertelt over haar ervaringen  met SketchUp en V-Ray:  klantervaringen Anne Melse met SketchUp en V-Ray.

Tuinimpressie SketchUp kopie

MacroCad is official partner en Training Center voor:

 

ARTChigh Autodesk Authorized Training Center logoUATC LogoPNG W SketchUp Authorized Training Vertical V Ray Professional Logo Colour White RGB LUMION Authorized Partner RGB