Revit 2024 is beschikbaar. Eric heeft naar de nieuwe versie gekeken en deelt zijn ervaringen.
 
Revit 2024 bevat veel nieuwe toevoegingen. De focus ligt hoofdzakelijk op aanvullende tools en plug-ins die vooral gericht zijn op samenwerking en organisatie. Ook zijn er verbeteringen in de prestaties (beeld, snelheid en stabiliteit) van Revit die niet direct zichtbaar zijn, maar duidelijk merkbaar als er met Revit gewerkt wordt. In Revit zelf zijn er weinig echt nieuwe functies, maar er zijn wel veel tools gemoderniseerd en verbeterd. Bovendien is de trend dat er weinig vernieuwingen voor Architecture zijn doorgezet.
 
Er zijn drie vernieuwingen die de hoogtepunten van deze release vormen: Site Tools, wapening en samenwerking. 
 
Site Tools voor Revit & Revit LT
Deze nieuwe toolset ondersteunt het ontwerpen en de documentatie van gedetailleerde landschappen:

 1. Verzamel en maak bestaande conditiegegevens efficiënter uit CAD imports, CSV-puntbestanden en meer.
 2. Modelleer ontwerpintenties volledig vrij en eenvoudig met veelzijdige site- en massatools voor het modelleren van topografie. 
 3. Vul schema's, bladen en weergaven in en bereken materiaalhoeveelheden. Knip, vul, voeg samen en voer faseringsscenario's uit. Gebruik de design-to-documentation engine van Revit om tijd te besparen en de ontwerpkwaliteit te verbeteren bij het modelleren van landschaps- en siteomstandigheden.
 
Tijd besparen bij het detailleren van wapening
Bouwkundig ingenieurs hebben nieuwe mogelijkheden voor het maken van plannen en documenteren van wapening. Gebruik de nieuwe buigdetails voor wapeningsbalken om: 

 1. Wapeningstekeningen en -schema's met gedetailleerde fabricage-instructies te maken. Met deze nieuwe tool in Revit passen de details zich aan wanneer het model verandert.
 2. Voeg details voor wapeningsbuigingen toe en pas deze aan, zodat weergaven en bladen de gewenste werkwijze respecteren.
 3. Verminder fouten en voorkom het ontbreken van onderdelen in documentensets.

Samenwerken verbeterd
'Link Coordination Model' van Autodesk Docs naar Revit maakt het voor projectteams eenvoudiger om ontwerpproducten te synchroniseren en te coördineren. Het houdt projectbestanden licht en geeft teams toegang tot dezelfde informatie. 

 1. Koppel modellen en weergaven in één van de 60+ bestandstypen die door Docs en de Autodesk Construction Cloud worden ondersteund rechtstreeks in Revit.
 2. Gebruik een coördinatiemodel als onderlegger voor visuele referentie bij het ontwerpen in Revit.
 3. Voorkom dat er bij het coördineren van up to date ontwerpproducten met partners en projectteams informatie geïnterpreteerd moet worden.

Naast deze drie verbeteringen zijn er nog meer wijzigingen doorgevoerd. Hieronder een selectie:

 • Spacemaker naar Revit Sync: Spacemaker vormt de basis voor Forma (Autodesks visie om de AECO industrie te verbinden). Met deze nieuwe versie is de verbinding tussen Revit en Spacemaker verbeterd.
  Meer informatie:
  Spacemaker naar Revit Sync
  Autodesk Forma

 • Twinmotion voor Revit Auto-Sync: Twinmotion is voor alle Revit abonnees vanaf Revit versie 2023.1 beschikbaar. Met de nieuwste release van Revit hebben Epic Games en Autodesk de overdracht van Revit naar Twinmotion vereenvoudigd met nieuwe Auto-Sync-functionaliteit en een ingebouwde Datasmith Exporter. Lees meer over Twinmotion op onze Twinmotion pagina
 • Insight Tech Preview voor Revit 2024: met deze gratis plug-in voor Revit kunnen architecten en ingenieurs koolstofeffecten uitrekenen en evalueren met tools voor het optimaliseren van hun projecten voor een grotere koolstofneutraliteit. Meer informatie: Insight Tech Preview

 • Upgrades in de Project Browser: de Project Browser heeft een aantal verbeteringen gekregen waardoor er makkelijker meegewerkt kan worden, zoals een directe zoekbalk bovenin, de mogelijkheid om wel of niet aan te geven of Views op Sheets geplaatst zijn en een verbeterde Organization tool. Meer informatie: Upgrades Project Browser.

 • Dynamo 2.17:  de nieuwe versie van Dynamo bevat een aantal verbeteringen op functioneel en visueel vlak. Meer informatie: Dynamo 2.17
 • Revit Cloud Model naar ACC Bridge connectie: Autodesk ConstructionCloud heeft onlangs een tool uitgebracht met de naam Autodesk Bridge om gecontroleerd of geautomatiseerd het delen van bestanden tussen projecten mogelijk te maken. Met Revit 2024 kunnen nu ook Revit Cloud Models gekoppeld worden. Deze functionaliteit is nu beschikbaar voor alle BIM Collaborate Pro-klanten op Autodesk Construction Cloud. Meer informatie: Revit Cloud Model naar ACC Bridge connectie.
 • Revit Data Exchange Connector met Autodesk Docs: deel en beheer gegevens tussen de teams en apps waarmee je werkt, allemaal via de Cloud.
 • Donker thema en UI modernisering: de interface van Revit is opgefrist met modernere iconen en er kan nu ook gekozen worden voor een donker thema. Tevens kan de canvas (achtergrond)kleur donker gemaakt worden.
 • Nieuw voorbeeldmodel 'Snowdon Towers': de oude voorbeeldbestanden zijn vervangen voor een nieuw project met verschillende modellen en projecten van hetzelfde model.
 • My Insights in Revit Home: deze tool geeft inzicht en tips geeft over het gebruik van Revit en is nu direct in het opstartscherm (Revit Home) te vinden.

 • Upgrades in Parameters Service met Autodesk Docs: zie hier wat nieuw is in Parameters Service: What's New in Parameters Service for Autodesk Revit
 • Toposolids: de nieuwe massieve Toposolid elementen vervangen de Toposurfaces. Een aantal Modify Site tools waren surface gerichte tools en deze zijn nu dus verdwenen. Toposolids vertegenwoordigen de topografie en sitecondities van uw model. Toposolids worden gemaakt op basis van geïmporteerde CAD- of CSV-bestanden. Een toposolid kan ook gemaakt worden door een grens te schetsen en hoogtepunten binnen de grens toe te voegen. Toposolids ondersteunen oppervlaktepatronen van het toegewezen materiaal en kunnen worden gesneden door andere modelgeometrie.

 • Surface Patronen uitlijnen: gebruik de Align tool om oppervlaktepatronen uit te lijnen op vormbewerkte elementen. Patronen kunnen over het hele oppervlak worden uitgelijnd of driehoekige vlakken kunnen individueel worden uitgelijnd.
 
En nog meer…
Er zijn nog meerdere kleine verbeteringen voor onder andere Structural Analytical Modeling, Electrical Load Analysis, Energy Analytical Modeling, Ductwork stiffening, Solar Study en Cut Geometry doorgevoerd. Tevens zijn er Layout upgrades voor views, sheets en schedules, waaronder Revision Cloud Schedules, een nieuwe Texture Visual Style en de mogelijkheid om meerdere Views tegelijkertijd op een Sheet te (ver)plaatsen. Zie de Revit 2024 Release Notes voor een compleet overzicht of bekijk de What's New Webinar via Autodesk.
 
Revit 2024 is beschikbaar voor iedereen met een subscription en kan via het Autodesk account of de Autodesk Desktop App (Autodesk Acces) worden geïnstalleerd.
Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.