AutoCAD 2024 is beschikbaar. Dinant heeft de nieuwe versie bekeken en deelt zijn ervaringen.

Activity Insights
Met deze nieuwe functie kunnen tekenactiviteiten (zoals wijzigingen, plotten, opschonen) van meerdere gebruikers worden vastgelegd in een database. Hierdoor blijven gebruikers op de hoogte van bestandswijzigingen.

Smart blocks vervangen
Smart Blocks is een nieuwe functie, waarmee je snel blokken kunt vinden en vervangen door één of meerdere blokken op basis van machine learning gebaseerde suggesties, recent gebruikte blokken en handmatige selectie van de te vervangen blokken (bijvoorbeeld via een gedeelde blocken bibliotheek).

AutoCAD 2024 Smart Blocks 1     AutoCAD 2024 Smart Blocks 2

Gedeelde One-Drive Locatie of Netwerklocatie

Smart Blocks plaatsen
Met Smart Blocks kun je blokken ook automatisch op de juiste positie in een tekening plaatsen en schalen, op basis van waar je tot dan toe dezelfde blokken hebt geplaatst in het DWG bestand. Dit bespaart tijd.

 AutoCAD 2024 Smart Blocks plaatsen

Apple Silicon Native ondersteuning
AutoCAD voor Mac 2024 draait nu native op Apple Silicon Mac-machines (M1 en M2).

Markup Import & Markup Assit
Deze functie is verbeterd, waardoor feedback over het ontwerp snel kan worden verzonden en geïntegreerd. AutoCAD maakt gebruik van machine learning om bepaalde instructies in markeringstekst te detecteren en uit te voeren, waaronder de opdrachten 'VERPLAATSEN', 'KOPIËREN' of 'VERWIJDEREN'.

AutoCAD Web
AutoCAD gebruikers met een subscription ontvangen exclusief extra functionaliteit in AutoCAD op het web, waaronder AutoLISP API op het web en batchplot naar PDF('s). Met de webversie kun je online CAD ontwerpen maken en deze bekijken, bewerken en markeren vanuit een webbrowser of mobiele app.

Push naar Autodesk Docs
Met de functie Pushen naar Autodesk Doc kun je tekenbladen vanuit AutoCAD als PDF in Autodesk Docs plaatsen.

AutoLISP voor AutoCAD LT
Met AutoLISP kun je workflows stroomlijnen en CAD-standaarden handhaven door middel van automatisering. AutoCAD LT 2024 ondersteunt bestandstypen LSP, FAS en VLX.
Diverse gratis lisp bibliotheken en fora.
Lee Mac programs
AutoLispExt van GitHub
Visual LISP, AutoLISP and General Customization

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.