Klik hier voor

Chaos Nieuws

Klik hier voor

Rhino Nieuws

Klik hier voor

Visualisatie Nieuws

Er is een Revit Schema probleem dat elke Revit gebruiker zou moeten kennen.

Er is kans op een aantal grote problemen bij upgrades van Revit 2024 en 2024.1 op basis van niet Autodesk Revit invoegtoepassingen die op projecten zijn geïnstalleerd of worden gebruikt. Getroffen 2024 bestanden kunnen alleen worden opgeschoond door Autodesk ondersteuning of door ze te upgraden naar Revit 2025.

Het upgraden van Revit projecten van versies vóór 2024 naar Revit 2024.2 heeft geen negatieve invloed op projecten. Wanneer een projectteam met Revit 2024 werkt is het dus belangrijk dat iedereen Revit 2024.2 gebruikt. Wanneer bestanden zijn geüpgraded naar Revit 2024 met 2024.0 of 2024.1, kan een Revit invoegtoepassing gebruikt worden met de naam Schema Scanner Add-On for Autodesk® Revit®. Deze tool, toegankelijk vanuit Revit, geeft een dialoogvenster weer zoals hierboven waarin eventuele problemen worden geïdentificeerd.

Als er problemen zijn met een 2024 bestand, zal deze naar de Autodesk support moeten worden gestuurd of het projectteam zal moeten migreren naar Revit 2025. Het probleem lijkt te maken te hebben met twee niet Autodesk invoegtoepassingen die met elkaar in conflict zijn en met de manier waarop gedeeld geheugen werkt. Dan kan het ene bestand problemen veroorzaken in een ander bestand als in dezelfde Revit sessie geopend zijn.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar dit Autodesk help artikel: Schema Conflict in Revit 2024.