SketchUp object: Live Components

Onlangs is een nieuw type object voor SketchUp uitgebracht: Live Components. Deze zijn in de 3D Warehouse beschikbaar.

Met Live Components kunnen objecten worden geconfigureerd door middel van diverse instellingen en opties. Ook is het mogelijk om 3D objecten in realtime te bekijken terwijl u configureert. Als u klaar bent met het object, dan kunt u het skp bestand (versie 2020) downloaden en invoegen in uw modellen. Hoewel er nu enkele tientallen objecten beschikbaar zijn, vertegenwoordigen ze miljoenen mogelijkheden. Sommige van de Live Components kunnen zelfs worden gemaakt in assemblages, zoals de park bench of de stud wall.  

SketchUp live components afbeelding 2

Er wordt gewerkt aan een oplossing waarmee gebruikers hun eigen Live Components kunnen maken. Verder worden er meer vooraf gebouwde Live Components ontwikkeld. 

Op dit moment zijn er meer dan zestig Live Components in de 3D Warehouse te vinden. De 3D Warehouse bevat ook een zoekfilter, deze werkt als volgt:

  1. Ga naar de pagina met zoekresultaten (search results) door op het vergrootglaspictogram in het zoekveld op de 3D Warehouse te klikken.
  2. Schakel het filter Live Components in onder Geavanceerde (Advanced) zoekeigenschappen (linksonder in het scherm).
  3. Zorg ervoor dat u het tabblad Models ziet en daar vindt u alle live componenten die gepubliceerd zijn. Er zijn ook een paar Live Components in het tabblad Products te vinden, maar de meeste staan onder Models.
  4. Zoek naar het bliksemschicht pictogram om Live Components te vinden.
  5. Na selectie kan de Live Component geconfigureerd en gedownload worden.

 

SketchUp Community Forum
SketchUp Labs is een nieuw testprogramma. De Live Components komen uit de koker van SketchUp Labs. Functies bij Labs zijn nog in ontwikkeling, maar wel waardevol. In de SketchUp Community kunt u uw ideeën en feedback delen. 

Relevante links:
Live Components Discussions
Live Components Content
Live Components Documentatie
Live Components veelgestelde vragen

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Privacy- en Cookiebeleid