zoek en vind

Het maken van een SketchUp Render is eenvoudig met Enscape.

9. SketchUp met Enscape

Enscape is een SketchUp real time render plugin, waarmee prachtige en realistische renderingen gemaakt kunnen worden in een paar seconden. Dit kan direct vanuit de modelleringssoftware waarmee gewerkt wordt. Er hoeft dus niet naar een ander programma ‘overgeschakeld’ te worden. Bestanden hoeven dus niet te worden geïmporteerd of geëxporteerd. De Enscape SketchUp render plugin biedt de mogelijkheid om te renderen, walkthrough & flythrough animaties te maken en virtueel een model in 3D te ervaren. Het is eenvoudig om een model te exporteren en te delen met behulp van 3D panorama's, QR-codes en weblinks.

Bibliotheek
Enscape wordt geleverd met een ingebouwde bibliotheek die meer dan 1.900 hoogwaardige assets, een materiaaleditor en verlichtingsopties voor SketchUp bevat.
Een aantal relevante links:
Asset Library - Enscape (enscape3d.com)
Materials in SketchUp - Enscape (enscape3d.com)
Enscape Best Practices: Lighting in SketchUp | SketchUp Lighting Tutorial (enscape3d.com)
Enscape™ - Features- Architectural 3D Rendering (enscape3d.com)

Enscape Extension
Eenmaal geïnstalleerd, verschijnt Enscape in SketchUp onder het tabblad 'Extensions' in de menubalk. Er kan er voor gekozen worden om in SketchUp direct toegang te krijgen tot de Enscape functies via dit vervolgkeuzemenu of door de Enscapewerkbalk te activeren.

Als de installatie is voltooid en het SketchUp projectbestand is geopend kan het project direct in Enscape bekeken worden door op de knop ‘Start Enscape’ te klikken. Als het Enscape venster is geopend worden alle wijzigingen aangebracht in het SketchUp model ook direct in dit scherm getoond. Klik op de knop ‘Take Screenshot’ of ‘Batch Rendering’ op het tabblad 'Extensions' of op de werkbalk Enscape Capturing om een rendering in SketchUp te maken. Met de tweede optie is mogelijk om meerdere weergaven tegelijk batchgewijs weer te geven. Er is ook een optie om uw afbeeldingsresolutie aan te passen met behulp van een van de voorinstellingen in de Enscape Visual Settings of door uw eigen grootte te kiezen tot maximaal 8192 x 8192px.

Meer informatie over het maken van een render in Enscape voor SketchUp: Knowledgebase - Enscape (enscape3d.com)

 Het is mogelijk om een SketchUp of Enscape trial te downloaden:
Download SketchUp Studio| Free Trial of 3D Modeling Software (EN) of via SketchUp Downloads (NL)
Enscape™ - Free Trial - 3D Rendering Software for Revit, Sketchup & More (enscape3d.com)

 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10.