zoek en vind

Revit filters 3

In deze blog worden handige tips en shortcuts behandeld om de workflow in Revit makkelijker en sneller te maken. Deze keer gaat Eric Eelman, onze Revit specialist, in op: 'Gebruik filters om objecten te vinden'.

Revit filters 1

Vaak moet een specifiek object in het model of meerdere soortgelijke objecten gezocht worden. De Filter functie kan hiermee helpen. Start met het selecteren van alle objecten in het gebied van de te selecteren onderdelen (Window selectie). Klik op de knop Filter in het tabblad Modify en schakel alle irrelevante objecten uit in het pop-up menu. Klik op OK en alleen de objecten die zijn ingeschakeld blijven geselecteerd.

Revit filters 2

Deze truc is bijvoorbeeld handig bij het vinden van geïmporteerde (CAD) tekeningen die niet op een juiste schaal zijn geïmporteerd. Type ZE om alle objecten in het model in het venster te zien en selecteer vervolgens alle objecten in de weergave. Selecteer Filter en vink alleen het vakje aan voor de naam van het CAD bestand waarnaar extern wordt verwezen. Klik op OK en alleen het geïmporteerde CAD bestand wordt gemarkeerd. Bij zeer kleine geïmporteerde (CAD) tekeningen zal er een lijn met pin zichtbaar zijn. Door hierop in te zoomen zal de (CAD) tekening zichtbaar worden.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of info@macrocad.nl.