zoek en vind

Header revit opstartscherm

In deze blog worden handige tips en shortcuts behandeld om de workflow in Revit makkelijker en sneller te maken. Deze keer gaat Eric Eelman, onze Revit specialist, in op: 'het instellen van een opstartscherm'.

 Revit opstartscherm 1

Een project wordt standaard geopend met de laatst weergegeven View. Meestal is dit niet de gewenste View. Om dit makkelijker te maken kan een welkomstscherm of Starting View ingesteld worden. Dit is de View waarmee het project altijd geopend zal worden. Ga via het tabblad Manage en Manage Project paneel naar de Starting View tool. De View die hier wordt weergegeven is de op dat moment standaard ingestelde view (laatst geopende view) waarmee het project wordt geopend. Dit kan gewijzigd worden in elke View uit de lijst door deze te selecteren en op OK te klikken. Het project zal voortaan met deze View openen.

Revit opstartscherm 2

Om de opstarttijd van een project te verbeteren kan hier het best een View gekozen worden die niet te veel details weergeeft. Dit verkort de verwerkingstijd van het Revit bestand en zal er voor zorgen dat het project sneller opstart.

Neem voor meer informatie over Revit contact met ons op:  020 - 314 44 10.