zoek en vind

Eric Eelman, onze Revit specialist, gaat regelmatig handige tips en shortcuts behandelen om de workflow in Revit makkelijker en sneller te maken. Deze keer gaat hij in op het pinnen van objecten.

Revit tips Pin

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van externe DWG, RVT of andere bestanden, is het handig dat ze zijn vastgemaakt om te voorkomen dat deze referentiebestanden per ongeluk verschuiven en onnauwkeurigheden veroorzaken in het model. Ook bij originele Revit objecten, zoals Grids & Levels kan het handig zijn om ze vast te zetten.

Objecten kunnen vastgezet worden door het Pin pictogram ( Revit Pin pictogram) te selecteren in het tabblad Modify of door PN te typen terwijl een object is geselecteerd. Vastgezette objecten kunnen ook worden ingesteld op niet selecteren of markeren wanneer de cursor boven het vastgemaakte object zweeft. Dit is handig wanneer een extreem groot extern model is gekoppeld aan het Revit model. Revit probeert visueel alle elementen te markeren waar de cursor overheen beweegt en dit kan enige verwerkingstijd in beslag nemen wanneer een uiterst gedetailleerd element wordt gemarkeerd. Schakel hiervoor simpelweg de knop Select Pinned Elements (Revit Pinned Elements ) uit in de rechteronderhoek van het Revit scherm door er op te klikken. Er zal een rood kruis verschijnen (Revit Pinned Elements rood kruis ). De vastgezette elementen zullen niet langer te selecteren zijn. Schakel het weer in wanneer er aanpassingen moeten worden aangebracht aan het vastgezette element.

 

Revit Pin weergave selectie en ongepind object

Afbeelding 1: weergave geselecteerd en ongepind object

 

Revit Pinned weergave selectie en gepind object


Afbeelding 2: weergave geselecteerd en gepind object

Wanneer vastgezette objecten zijn geselecteerd tonen ze een punaise. Klik op de punaise, type UP of gebruik de Unpin knop (Revit unpin knop ) in het Modify tabblad om het object weer los te maken.

Revit Modify tabblad

In de rechteronderhoek zijn ook knoppen te vinden om de mogelijkheid om Links (Revit link knop ), Underlay Elements (Revit Elements knop ), Elements by Face (Revit Elements by Face knop te selecteren en de optie Drag Elements on Selection (om een object meteen te kunnen verslepen zonder het eerst te selecteren) aan of uit te zetten

( Revit drag elements on selection knop/Revit Drag Elements on Selection knop kruis ).


Deze opties zijn ook aan- en uit te vinken in het Select drop-down menu van de functie Modify in de ribbon.

Revit select drop down Modify menu


Meer informatie over Revit? Neem contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10.