Nieuw in Revit 2021.1

Revit 2021.1 is beschikbaar. Deze versie bevat nieuwe functies om problemen bij BIM projecten te verminderen. 

Eric Eelman heeft de nieuwe functies en verbeteringen bekeken, zoals:

  • toevoeging Dynamo voor Revit 2.6 en veel nieuwe Dynamo knooppunten
  • nieuwe voorbeeldstudies voor generatief ontwerp in Revit
  • verbetering Formlt
  • import- en exportverbeteringen
  • verbeteringen op het gebied van productiviteit en gebruiksgemak
  • voor projectteams is een reeks functies beschikbaar voor een betere uitwisseling en modelcoördinatie

Hij zet ze hieronder uitgebreid uiteen. 


Automatisering en berekening

Dynamo 2.6 voor Revit
Dynamo 2.6 voor Revit introduceert nieuwe functies zoals de Documentation Browser en snellere prestaties. Er zijn veel nieuwe knooppunten beschikbaar, zoals Path of Travel, Generative Design en nieuwe platformcategorieën voor het automatiseren van ontwerp in alle disciplines.

08 Revit 2021.1 1

08 Revit 2021.1 2

Nieuwe voorbeeldstudies voor generatief ontwerp 
Use Grid, Stepped Grid en Randomize Object Placement zijn nieuwe voorbeeldstudies om ruimte lay-out ontwerpalternatieven te maken en te valideren. Meer informatie over deze nieuwe voorbeeldstudies, inclusief hoe ze kunnen worden gebruikt om een kamerinrichting volgens de richtlijnen voor sociale distancing ( in verband met COVID-19) te ontwerpen, is in deze blog over Generative Design in Revit te lezen: New studies for Generative Design in Revit offers appraoches to social distancing

08 Revit 2021.1 3

 

Interoperabiliteit en gegevensuitwisseling

FormIt Converter in Revit verbeterd
Ontwerpen in een vroeg stadium met complex gebogen geometrie en materiaal worden nu naadloos en nauwkeurig van FormIt Pro naar Revit overgezet.

08 Revit 2021.1 4

Import- en exportverbeteringen
U kunt nu SAT-, Rhino- en Sketchup 2020 bestanden importeren met hoge nauwkeurigheid. STL bestanden kunnen direct vanuit Revit worden geëxporteerd.  


Productiviteit en gebruiksgemak

Sneller Revit installeren en implementeren
Er is een vereenvoudigde en veel snellere implementatie beschikbaar met Revit 2021.1. Lees meer in de Revit blog van Autodesk: Faster Deployment Experience for Revit 2021.1

Schakelen met een nieuwe weergave
Een nieuw dialoog over het schakelen tussen views in het menu Options maakt het gemakkelijker om te navigeren tussen weergaven met tabbladen.

08 Revit 2021.1 7

Eigenschappen van verbeterde deelvensterplanning
Zie eenvoudig de eigenschappen van elementen die via de systeembrowser zijn geselecteerd wanneer u binnen een deelvensterschema werkt. 

08 Revit 2021.1 8

Verbeteringen in gebruikersprofielen
Pas de Revit interface aan bij het instellen door een gebruikersprofiel toe te wijzen voor betere opties per functie en discipline.

Nieuwe eenheden
47 nieuwe eenheden in 24 parametercategorieën ondersteunen een betere workflow integratie voor architectuur en engineering. Lees hier meer over in het volgende artikel: Additional Unit Types

Aanpasbare shared parameters dialoog
Het formaat van het dialoogvenster voor gedeelde parameters kan gewijzigd worden voor een betere gegevensweergave.


Samenwerking en coördinatie

Shared 3D views
Het is nu mogelijk om snel en makkelijk 3D weergaven te delen met alle belanghebbenden van het project. U hoeft geen Revit model te delen en belanghebbenden hoeven niet over Revit te beschikken.

Verbeteringen voor Cloud Sharing
Profiteer van meer service betrouwbaarheid en tot 30% snellere downloadtijden bij het openen, synchroniseren en herladen van Revit-modellen in de Cloud.

Gedeelde coördinaten opnieuw instellen
Gedeelde coördinaten voor alle gekoppelde projectbestanden zijn nu eenvoudig opnieuw te herstellen naar de standaardinstellingen. 

08 Revit 2021.1 12

Acquire Coordinates meldingen
Een nieuwe meldingsdialoog verduidelijkt een succesvolle coördinatenverwerving van gekoppelde modellen en markeert eventuele dubbele modelexemplaren.  

08 Revit 2021.1 13

 

Neem een kijkje op de Revit 2021.1 release notes op de Autodesk Knowledge Network voor een volledig overzicht. Vergeet ook niet om u te registreren voor de gratis Webinar serie AEC Collection Essentials van Autodesk.

Als u een Revit abonnement heeft, ontvangt via uw Autodesk Admin account een e-mail waarin wordt aangegeven wanneer uw producten en updates beschikbaar zijn om te downloaden. U kunt een trial voor dertig dagen downloaden via:  Revit 2021 trial. Voor een overzicht van de functies en verbeteringen die eerder zijn opgenomen in Revit 2021, lees onze blog over Revit 2021: https://macrocad.nl/nieuws-acties/revit-2021.

Heeft u een idee om Revit beter te maken? Deel het dan via Revit Ideas. Inmiddels zijn bijna 100 van de ideeën toegevoegd als nieuwe functies. Met uw bijdrage en toewijding kan Revit beter gemaakt worden voor iedereen.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10. 

Diverse informatie over revit: Revit Product Forums 

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid