zoek en vind

Verbeteringen Trimble Accountmanagement Portal

Er zijn een aantal vernieuwingen in het Trimble Accountmanagement Portal.

Dit is het portaal waar SketchUp gebruikers en/of beheerders SketchUp licenties kunnen beheren.

Trimble account opties

In het Trimble account kunt u producten en licenties (bulksgewijs) toewijzen, upgraden of wijzigingen doorvoeren. Per bulkupload kunt u tweehonderd gebruikers uploaden.

 amp2

My Products (Producten die zijn toegewezen)

 

 amp3

Members (Gebruikers)

 

 amp4

Plan settings (Gegevens subscription plan)

 

Een gebruiksvriendelijke interface biedt beheerders de mogelijkheid om over te schakelen van handmatige updates (die via meerdere klikken moeten worden uitgevoerd), naar het efficiƫnter toevoegen en toewijzen van producten (hierover straks meer). Er zijn nu ook geavanceerde sorteringsopties mogelijk, waarmee de accountweergave beter georganiseerd kan worden. Tevens is er een nieuwe zoekbalk.

Members: opties voor accountbeheerders

De pagina Members is alleen toegankelijk voor de accounteigenaar en een select team dat bepaalde rollen van de accounteigenaar heeft gekregen. Met drie niveaus van beheerdersmachtigingen kunnen primaire accounteigenaren het gebruikersbeheer delen met secundaire accounteigenaren (Secondary Account Owners) en bedrijfsbeheerders (Compnay Admins).

In de onderstaande tabel worden de machtigingen per beschikbare rol weergegeven.

 amp5

 

Nieuwe functies

Gebruikers bulksgewijs toevoegen (Bulk Add Users)

 amp6

Hoewel het nog steeds mogelijk is om de teamleden apart als nieuwe gebruiker toe te voegen (zie: Gebruikers beheren in de Account Management Portal (sketchup.nl)), is het nu ook mogelijk om maximaal tweehonderd gebruikers tegelijkertijd toe te voegen met behulp van nieuwe of bestaande e-mailadressen (Trimble Account Usernames). Hiervoor kan een sjabloon (.csv) vanuit het Trimble-account gedownload worden.

Deze vult u in met al uw bestaande en nieuwe gebruikersinformatie, upload het terug naar het Trimble-account en ze staan in het systeem. U kunt tijdens deze stap ook bulksgewijs rollen (bedrijfsbeheerder versus productgebruiker) en producten (SketchUp Shop versus Pro versus Studio-abonnementen) toewijzen.

Acties voor bulksgewijs bewerken

 amp7


1. Change Role (Rol wijzigen)

Account Owners (accounteigenaren) en Secondary Account Owners (secundaire accounteigenaren) hebben volledige machtigingen. Ze kunnen hun eigen rollen opnieuw toewijzen aan een andere gebruiker en de producttoegang voor alle gebruikers wijzigen.

Company Admins (bedrijfsbeheerders) kunnen de rol Company Admin en Product User (productgebruiker) toewijzen aan een gebruiker en de producttoegang voor alle gebruikers wijzigen. Productgebruikers kunnen de ledenpagina niet zien of openen. Zij zien alleen beschikbare producten en ze kunnen de tools downloaden en starten die zijn opgenomen in aan de toegewezen seat.

2. Modify Product Access (Producttoegang wijzigen)

 amp8

Door de Producttoegang te wijzigen kunt u de beschikbare seats per actief abonnement bekijken en specifieke abonnementen toewijzen aan of weghalen bij specifieke gebruikers. U kunt bijvoorbeeld beschikbare Studio-abonnementen toewijzen aan een Pro-gebruiker of abonnementen uitwisselen op basis van wie wat nodig heeft.

3. Remove User (Gebruiker verwijderen)

Alleen Accounteigenaren en eigenaren van secundaire accounts kunnen eigenaren van secundaire accounts, bedrijfsbeheerders en productgebruikers verwijderen. Account eigenaren/gebruikers kunnen niet worden verwijderd, maar de rol kan wel opnieuw worden toegewezen.

amp9

Members pagina is alleen beschikbaar met een subscription abonnement. Eindgebruikers krijgen bij een subscription de meest geavanceerde functionaliteit van SketchUp met AR/VR, robuuste cloudsamenwerking met onbeperkte opslag en site-inzichten.

Probeer het vernieuwde Account Managment Portal (AMP) hier: Trimble Identity

Neem voor meer informatie contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10

Privacy- en Cookiebeleid