V-Ray 5 komt eraan

We hebben goed nieuws voor al onze SketchUp Pro en Rhino gebruikers, V-Ray 5 is er bijna!

De beta versie is beschikbaar en getest door Stefan Twigt, onze V-Ray specialist. Hij is heel positief over de nieuwe versie. Deze update van V-Ray brengt diverse nieuwe mogelijkheden mee, zoals: sneller renderen, makkelijkere instellingen en minder verschillende materialen met meer mogelijkheden.

De grootste toevoegingen van V-Ray 5 zijn de nieuwe Framebuffer waarin de afbeeldingen gerenderd worden, met daarin een complete lightmixer en compositor. In de lightmixer is het mogelijk om tijdens en na het renderen aanpassingen maken in de verlichting. Zo kan een dagscene gerenderd worden met alle verlichting aan en tijdens het renderen (of daarna) kan van iedere lichtbron (ook het daglicht of lichtgevende materialen) de kleur en de intensiteit worden aangepast. Zo kan er makkelijk gewisseld worden tussen diverse belichtingsmogelijkheden zonder dat er opnieuw moet worden gerenderd.

In de Compositor kunnen diverse renderelementen worden gebruikt en aangepast, om zo nog meer controle te hebben over de mate van reflecties, refracties, de kleur van de schaduwen en nog veel meer. Dit is bijvoorbeeld ook mogelijk in Photoshop. Verder is er een Light Generator, die automatisch diverse belichtingsmogelijkheden maakt als presets. En V-Ray Vision is beschikbaar, waarmee men door een model kan lopen in 3D en in realtime aanpassingen kan maken in materialen, belichting en camera’s.

Omdat deze nieuwe versie weer veel nieuwe opties met zich mee brengt, is een update training aan te raden. Deze kan bij ons (online) worden gevolgd en duurt slechts twee uur. Na afloop van de training, zal V-Ray 5 direct gebruikt kunnen worden in de productie en zal er een renderpreset beschikbaar zijn die geschikt is voor het merendeel van de scenes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stefan Twigt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10.

Video V-Ray 5 voor SketchUp beta

Plaatje V Ray 5300

zoekfunctie

Privacy- en Cookiebeleid