Update SketchUp 2020

SketchUp 2020 heeft een tweede update gekregen. Eric Eelman vertelt u meer over de verbeteringen.

Lineaire inferenties
SketchUp inferenties zijn er in alle soorten en maten.  Één van de meest bekende is de lineaire inferentie waarmee parallel naar de rode, groene en blauwe assen kan worden uitgelijnd of vergrendeld. Lineaire inferentie maakt werken met SketchUp makkelijker, maar het kan ook in de weg zitten. Als bijvoorbeeld gewerkt wordt in zeer kleine ruimten of bij het overtrekken van afbeeldingen kan het nuttig zijn om inferenties uit te kunnen zetten. Daarom beschikt het gereedschap Line nu over een sneltoets [ALT op Win en CMD op Mac] om lineaire inferentie in en uit te schakelen, zodat randen getekend kunnen worden zonder dat deze worden vastgezet in een bepaalde richting. Alle inferenties kunnen uitgeschakeld worden of alleen parallelle en loodrechte inferentie kan aan blijven staan. Natuurlijk kan nog steeds met behulp van de pijltoetsen naar een specifieke inferentie - rood, groen, blauw, of magenta – geschakeld worden.

Lees meer over inferenties.

08 SU2020 2020.2 Feature1 InferenceToggles

Lijnen en randen lassen
De functie 'Weld Edges' is toegevoegd aan de standaard tools van SketchUp. Dit betekent dat lijnen, bogen en randen samengevoegd kunnen worden tot één polyline zonder een extensie te installeren. Wanneer u nog geen lasextensie gebruikt, is het aan te raden om met deze nieuwe tool randen aan elkaar te ‘lassen’ van elk vlak waar u een soepele Push/ Pull extrusie van wilt maken. Selecteer de randen die samengevoegd moeten worden, klik met de rechtermuisknop en selecteer Weld Edges om de lijnen samen te voegen.

 08 SU2020 2020.2 Feature2 Weld

LayOut: lijndikte, kleur en patronen 
Het zou handig zijn als viewports niet gestapeld hoeven te worden om tekeningen eruit te laten zien zoals u dat wilt. Daarom kunnen lijnstijlen van SketchUp tags nu in LayOut beheerd worden. Voor deze update betekende het dat voor het weergeven van een plattegrond met verschillende lijntypes een deel van de geometrie verborgen, verschillende scènes gemaakt en viewports gestapeld moesten worden. Nu kunnen de randbreedte, kleur, streepjespatroon en streepjesschaal in één viewport aangepast worden door tags en stijlen toe te wijzen.

 08 SU2020 2020.2 Feature3 LayOutLines

LayOut: vloeiende bewerkingen in grotere documenten
LayOut documenten zijn vaak een indeling van viewports, afbeeldingen, vectorafbeeldingen en labels. Naarmate pagina’s complexer worden en documenten groter worden, wordt het werken aan selecties trager. Om grotere bestanden sneller te maken zijn wijzigingen doorgevoerd in de manier waarop de bewerkingen voor verplaatsen, kopiëren en schalen werken. Als met een selectie wordt gewerkt geeft LayOut nu een preview weer van deze transformaties in plaats van ze meteen in real time weer te geven. Wanneer een bewerking voor verplaatsen, kopiëren of schalen wordt voltooid, wordt de bewerking pas werkelijk uitgevoerd. Dit is een subtiele verandering, maar het brengt een nieuwe en efficiëntere ervaring binnen LayOut.

08 SU2020 2020.2 Feature4 LayOutPerformance

 

Download SketchUp Pro en Lay-Out.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid