zoek en vind

SketchUp & landschapsontwerp

SketchUp is een zeer geschikte tool voor het ontwerpen en presenteren van landschapsontwerpen. 

Starten met SketchUp
Met SketchUp kunnen landschapsarchitecten eenvoudig 3D landschappen, complete tuinen, parken en zelfs plantenbakken maken. Er kan gestart worden met 2D CAD bestanden, 3D modellen, DEM-gegevens of de import van eigen beeld- en scangegevens. Ook is het mogelijk om SketchUp’s geolocatie tool te gebruiken, zodat exacte terreinafbeeldingen met één klik op de knop ingeladen worden. De mogelijkheden zijn divers. Verander bijvoorbeeld snel contourlijnen in oppervlakken, drapeer elementen op oneffen terrein en pas bestaand terrein aan. 

SketchUp voor landschapsontwerpen afbeelding huis en bomen

 

3D Warehouse
Het is niet nodig om alles zelf te modelleren. SketchUp's 3D Warehouse is een bibliotheek met honderdduizenden objecten (van vegetatie tot voertuigen en mensen) welke direct in een model te laden zijn. Zo kan er veel tijd bespaard worden. 

3D Warehouse objecten

 

Presentatietool
Met behulp van animaties, afbeeldingen en video's van hoge kwaliteit met belangrijke details kunnen ontwerpen heel realistisch gepresenteerd worden. Ook kunt u fly-overs, walkthroughs en/ of een VR/AR headset gebruiken. 

Uitgebreide toolkit
SketchUp bevat een aantal zeer handige tools, zoals (de eerder genoemde) geolocatie en real-time schaduwstudies. Daarnaast heeft SketchUp een grote interoperabiliteit met andere bestandsformaten. Geef in Geolocatie de lengte- en breedtegraad op en haal terreinbeelden met één klik op de knop rechtstreeks binnen in uw model. Via real-time schaduwstudies kunt u precies zien waar schaduwen zullen vallen op elk moment van de dag, op elke dag van het jaar en waar dan ook op aarde. SketchUp kan overweg met DWG, DXF, KMZ en een hele reeks andere 3D bestandsindelingen, zodat uw workflow nooit wordt onderbroken. Met behulp van fotorealistische rendering extensies van derden kunnen  afbeeldingen met reflecties en fotorealistische texturen gemaakt worden. Met al deze tools kan SketchUp een spil zijn in de workflow en u helpen om een ontwerp beter te ontwikkelen en uiteindelijk te realiseren.

SketchUp in Landschapsontwerp
Wil u meer informatie over hoe SketchUp u kan helpen in het ontwerpproces of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op: 020-314 44 10. 
Wij geven ook SketchUp trainingen: SketchUp Pro training.  U kunt SketchUp 30 dagen gratis proberen:

Download SketchUp | Free Trial of 3D Modeling Software (EN) of via SketchUp Downloads (NL)

  

Privacy- en Cookiebeleid