zoek en vind

SketchUp voor iPad

SketchUp voor iPad is onlangs gelanceerd. Eric Eelman vertelt er meer over in deze blog.
 
Met SketchUp voor iPad kun je overal 3D modellen maken, bewerken, bekijken en delen via AirDrop, sms, e-mail of via het synchroniseren met een opslagapp.
SketchUp voor iPad biedt alle basistools voor modelleren met een aantal bekende tools waaronder:  Entity Info, Shadows, Styles, Materials, Add Location, Tags, Scenes, Image export, Animation export en toegang tot 3D Warehouse.
 
 
De belangrijkste functies:
 • Autoshape: een nieuwe functie waarmee schetsen onmiddelijk omgezet kunnen worden in 3D vormen. Ook kunnen Live Components worden gebruikt, dit zijn parametrisch configureerbare objecten die zichzelf in real-time hertekenen.
  Video Autoshape
 • Markup mode: met Apple Pencil kunnen 3D modellen in verschillende stijlen, kleuren en streken worden overgetrokken en worden geschetst. Vervolgens kun je snel itereren in 3D met de Apple Pencil.
  Video Markup mode.
 • AR viewing: in AR is het mogelijk om door alle vooraf opgeslagen scènes te lopen en het model op een schaal van 1:1 te verkennen. 
  Video SketchUp voor iPad AR 1
  Video SketchUp voor iPad AR 2
 • Foto Textuur toevoegen: een foto gemaakt op de iPad kan als textuur worden toegevoegd op elk oppervlak in een model.
  Video Foto Textuur.
 • Trimble Connect: de cloudgebaseerde projectmanagement oplossing van Trimble. Met Trimble Connect kan er op elk apparaat gewerkt worden en is er altijd toegang tot het laatste bestand.

            Trimble connect

 • Cross-app functionaliteit: SketchUp for iPad werkt ook goed samen met andere apps. Met de USDz exportmogelijkheid kun je in SketchUp voor iPad in 3D een model opzetten en vervolgens in andere apps, zoals Procreate en Morpholio Trace verder 'tekenen of schilderen'.
  Video van SketchUp Pro naar iPad.
 
Toegang tot SketchUp voor iPad
SketchUp voor iPad is inbegrepen bij een SketchUp Pro, Go en Studio subscription.  Het is ook mogelijk om een 30 dagen trial te gebruiken: SketchUp voor iPad trial.

Aan de slag
De app is te vinden via: SketchUp app. In de app is een 'Learn tab' aan de linkerkant van het scherm. Hierin staan tutorials om snel aan de slag te gaan. Ook worden er handige iPad modelleertips gegeven. 
 
Via onze webshop op 3DStudio.nl is het mogelijk om SketchUp Pro aan te schaffen: SketchUp kopen
 
Neem voor meer informatie contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10.
 

Privacy- en Cookiebeleid