SketchUp tips en trucs: Model & Entity Info

In deze blog geven wij regelmatig leuke nieuwigheden en handige tips over SketchUp Pro. Met in deze editie: Model & Entity Info.   

De Model Info en Entity Info kunnen meer dan alleen informatie geven over het model of object. Er kunnen verschillende dingen ingesteld worden, waaronder weergave opties.

03 model entity info 1

Model Info

In het Model Info menu kan bij Components de zichtbaarheid van vergelijkbare componenten en de rest van het model apart ingesteld worden. Als deze ingesteld staan op Hide, dan zijn de objecten en vergelijkbare componenten niet zichtbaar wanneer een component geopend is. Deze objecten worden echter bij tools als Intersect Faces niet genegeerd en deze kunnen gewoon gebruikt worden ook al zijn de objecten niet zichtbaar. Houd hier dus ook altijd rekening mee!

Tip: Deze instellingen kunnen ook aan- en uitgezet (maar niet gewijzigd) worden via View > Component Edit > …

03 model entity info 2

Entity Info

Het Entity Info scherm geeft informatie over het geselecteerde object. Wanneer meerdere objecten tegelijkertijd geselecteerd zijn, zal dit menu alleen de beschikbare info die geldt voor al deze objecten weergeven. In de omschrijving van het type object wordt bijvoorbeeld aangegeven of deze Solid is. Als een object Solid is, dan zal ook meteen het volume weergegeven worden. Via Toggles kan het object gelocked worden en aangegeven worden hoe het object omgaat met Shadows. Ook is hier een Hide knop te vinden om het object (tijdelijk) onzichtbaar te maken. Bij Advanced Attributes kan informatie toegevoegd worden en het IFC type ingesteld worden om de objecten te kunnen gebruiken in BIM projecten.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10. 

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid