SketchUp tips en trucs: Make Unique

Maak unieke kopieën van Materials, Textures en componenten in SketchUp. 

06 make unique 1

Zowel van Materials, Textures (materialen van afbeeldingen) als Componenten kunnen unieke kopieën gemaakt worden (Make Unique) om apart verder te bewerken. Er zijn een aantal slimme opties die deze functie nog handiger maken.

06 make unique 2

Bij Textures is het namelijk mogelijk om een nieuwe Texture te maken van een deel van een andere Texture. Wanneer een Texture geplaatst wordt op een vlak en dan het vlak zo groot gemaakt wordt als het deel van de texture dat gebruikt moet worden, zal de Make Unique tool een nieuwe Texture maken van dit stuk.

Meerdere verschillende Textures kunnen gecombineerd worden tot een nieuwe Texture door de Textures tegen elkaar op vlakken te plaatsen en de rand(en) waar de Textures elkaar raken te verbergen door deze te selecteren en dan met de rechtermuisknop het pop-up menu te openen en dan voor Hide te kiezen. Door vervolgens eerst de Textures te selecteren, dan in het rechtermuisknop menu Combine Textures te selecteren en te bevestigen dat de interior edges verwijderd moeten worden, zal er een nieuwe Texture aangemaakt worden en zal/zullen de verborgen lijn(en) meteen verwijderd worden.

06 make unique 3

Bij Componenten kunnen meerdere exemplaren van hetzelfde componenten tegelijkertijd geselecteerd worden om deze in één keer te wijzigen in een nieuw component met Make Unique. Alle geselecteerde exemplaren zullen dan meteen vervangen worden in het nieuwe component.

Tip: Bekijk deze video over het maken van naadloze tegelpatronen.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid