SketchUp tips en trucs: Lines

Het is weer tijd voor een nieuwe SketchUp Pro blog. Lees alles over Lines - Guide Lines en Line Types.

Guide Lines zijn handige hulpmiddelen voor referentiepunten tijdens het modelleren. Deze zijn met de Tape Measure Tool en Ctrl te plaatsen. Wanneer de Guide Lines niet meer nodig zijn, dan kunnen deze verwijderd worden via Edit > Delete Guides.

07 lines 1

Deze tool is context gevoelig. Dit betekent dat wanneer er in een groep of component gewerkt wordt, het verwijderen van de Guide Linies ook geldt voor alle componenten en/of groepen die onderdeel zijn van dit component of deze groep. De Guide Lines die geen onderdeel van deze groep/component uitmaken, zullen niet bewerkt (verwijderd) worden. Vergeet dus niet te controleren op verborgen geometrie door deze tijdelijk zichtbaar te maken. Voor Guide Lines kan dit in het menu View. De vinkjes voor Guides en Show Hidden Geometry moeten aan staan.

Handig om te weten is dat gewone lijnen tegenwoordig (SketchUp 2019/2020) weergegeven kunnen worden in verschillende lijnstijlen door ze een Tag te geven (t/m SketchUp 2019 waren dit Layers). In de Tag is in te stellen welk lijntype (Dashes) gebruikt wordt voor lijnen die in de Tag geplaatst zijn.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid