SketchUp tips en trucs: Colors

Eric Eelman vertelt u in deze SketchUp blog meer over kleuren en materialen.

05 colors 1

Objecten kunnen voorzien worden van een kleur (Material) via het Materials menu en materialen kunnen in de Edit tab aangepast worden.

05 colors 2 05 colors 3

Hier zijn twee handige knoppen te vinden om een materiaal snel en makkelijk aan te passen: Match Color of object in Model en Match color on screen. Met de eerste knop kan het materiaal, dat wordt bewerkt, meteen veranderd worden in een ander materiaal in het model door deze aan te klikken. Het nieuwe materiaal wordt zo dus een kloon van het andere materiaal. Bij Match color on screen kan dit ook gedaan worden, maar dan voor elke kleur die in het SketchUp scherm te vinden is. Dit geldt dus ook voor de toolbars en menu’s.

05 colors 4

Wat veel mensen niet weten is dat niet alleen vlakken, maar ook lijnen een andere kleur kunnen krijgen. In het Style menu kunnen de kleuren van de lijnen ingesteld worden. Standaard staan deze ingesteld op All same en de kleur zwart, maar er kan ook een andere kleur gekozen worden voor alle lijnen. Daarnaast kan ook voor By material gekozen worden, zodat aan iedere lijn apart een materiaal(kleur) toegekend kan worden. De optie By axis is erg handig om te controleren of lijnen parallel lopen aan een as, omdat ze dan namelijk dezelfde kleur krijgen als deze as.

05 colors 5

Via Styles > Edit > Modeling kunnen ook hulpmiddelen zoals geselecteerde of gelockte objecten, maar ook de verschillende onderdelen van doorsneden van kleur veranderd worden.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid