zoek en vind

SketchUp: samenwerking op afstand

Trimble, de ontwikkelaar van SketchUp Pro, biedt verschillende mogelijkheden om met SketchUp te werken op afstand. 

Trimble Connect is een tool binnen het SketchUp systeem waarmee u al uw projectbestanden en projectinformatie kunt opslaan.  Iederen die een actieve SketchUp subscription heeft, kan gebruik maken van Trimble Connect. Dit werkt als volgt:  Start SketchUp Pro en klik op File > Trimble Connect om de Cloud Toolbox te starten. Bij SketchUp Studio subscriptions zit Trimble Connect Business. Ook is de gratis versie Trimble Connect Personal beschikbaar met minder mogelijkheden.

Zeven tips om samen te werken:

1. Onbeperkte cloudopslag
Voor SketchUp gebruikers is er een onbeperkte cloudopslag. Met Trimble Connect kunt u modellen, beeldbibliotheken, projectverwijzingen en werkbestanden veilig opslaan in de Cloud. Het is mogelijk om uur-, dag of wekelijkse synchronisaties in te stellen. 

Onbeperkte cloudopslag

2. Modelversies bijhouden
Met Trimble Connect kunt u modellen rechtstreeks vanuit SketchUp publiceren in Trimble Connect. Door één basisbestand te maken, kunt u eenvoudig bestandsversies bijhouden, modellen delen met uw team en voorkomen dat u aan verouderde bestanden werkt. 

modelversie bijhouden

3. Modeleer samen
Door een referentiemodel te importeren van SketchUp naar Trimble Connect, creëert u een vaste basis waaraan elke medewerker kan werken.
U kunt verbonden blijven terwijl u samenwerkt met andere specialisten, consultants of collega's.  Kijk voor een instructiefilmpje op Collaborative Modelling

4. Centraliseer uw bibliotheek met SketchUp middelen
Binnen Trimble Connect kunnen architectonische entourage, schaalfiguren, groepen en componenten worden beheerd en gedeeld als een centrale bibliotheek. De SketchUp map met onderdelen kunt u rechtstreeks synchroniseren in Trimble Connect. Kijk voor een instructiefilmpje op: Creating a shared Assed Library.

5. Effectieve projectcommunicatie onderhouden
Er zijn verschillende opties om de voortgang van een project bij te houden. Zo kunnen er aantekeningen bij gedeelde modellen worden gemaakt. Ook kunnen weergaven gebruikt worden om een specifiek aspect van een project te delen, zoals een detail, wijziging of taak. Verder kunnen bestandsmachtigingen beheerd worden en groepen gemaakt worden voor bepaalde taken met specifieke bewerkingsrechten. 

Effectieve projectcommunicatie

6. Toegang op alle apparaten
Modellen kunnen vanuit de Cloud bewerkt worden op alle apparaten.  

toegang tot apparaten

7. Eenvoudige set up
Trimble Connect kan direct gebruikt zonder bijvoorbeeld een uitgebreide VPN set up of hightech apparaat. Een internetverbinding en uw SketchUp toegang is alles wat u nodig heeft. 

een set up zonder IT gedoe

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Privacy- en Cookiebeleid