zoek en vind

SketchUp: PreDesign

Deze SketchUp tip gaat over de onderzoekstool PreDesign in SketchUp.

PreDesign is een Cloud gebaseerd platform dat nuttige klimaatinformatie biedt aan ontwerpers die een conceptueel ontwerp willen starten. Via de online app kunt u inloggen en met behulp van de locatie en het bouwtype aan de slag. PreDesign geeft bijvoorbeeld suggesties voor het formaat ramen, de hoeveel glas voor een duurzaam ontwerp of inspiratie voor buitenruimtes. U heeft een SketchUp Pro-, Studio- of Enterprise-abonnement nodig om toegang te krijgen tot PreDesign.

Waardevolle klimaatinzichten

Waardevolle klimaatinzichten
Blijf op de hoogte van de seizoenen, van Denver tot Kuala Lumpur

Architectonische oplossing

Architectonische oplossing

Creëer het beste scenario met aanbevelingen over wat ideaal is voor uw klimaat.

PreDesign geeft aanbevelingen op het gebied van zonwering, verwarming of bijvoorbeeld openingen in een gebouw. Hierdoor krijgt u inzicht in de impact van het klimaat op een ontwerp.

Zonwering en beglazing

Zonwering en beglazing

Warme zonnestralen of koele schaduw. Maak gebruik van het zonnepaddiagram en de arceringsrichtlijnen van PreDesign om oververhitting te voorkomen en goed zonlicht te gebruiken.

Met het zonnepaddiagram en de arceringslijnen van PreDesign krijgt u inzicht over de invloed van de zon op uw ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan gebieden die oververhit kunnen raken door de zon of waar veel bewolking is. Ook geeft PreDesign schaduwadviezen. Met deze informatie kan bijvoorbeeld beter bepaald worden waar een binnenplaats verlicht moet worden of wat de goede locatie is voor een speeltuin.

Schaduwadviezen

Krijg toegang tot Schaduwadviezen

Deze functie omvat een breed scala aan schaduwopties, zoals overhangen en geautomatiseerde jaloezieën. Er wordt aangegeven hoe effectief elke optie is bij het creëren van schaduw.


Isolatie-aanbevelingen over de ideale beglazingsverhoudingen

Pas de belangrijkste parameters aan: beglazingstype, frame-isolatie, zonneregeling en externe zonwering, om de afwegingen te onderzoeken en het effect te begrijpen wanneer u de hoeveelheid glas op de verschillende gevels van uw gebouw verhoogt.

Hoeveel glas is te veel? Pas materiaalspecificaties aan om de juiste balans te vinden.

PreDesign geeft inzicht in de beste beglazingsopties om goed daglicht in een gebouw te krijgen. Met de eerder genoemde parameters kunt u onderzoeken wat de invloed is van de hoeveelheid glas op verschilllende gevels in een gebouw.

Daglicht


Laat er licht zijn: kies tussen een zaagtanddak op het noorden, dakramen en reflectoren.

Sommige locaties en gebouwtypen profiteren van bovenverlichting naast ramen of in plaats van ramen. PreDesign biedt talloze opties ter inspiratie.

Buitenruimten

Haal het meeste uit uw buitenruimte met de juiste ontwerpinterventies.

Buitenruimten voegen veel waarde toe aan huizen, scholen en kantoren. PreDesign biedt verschillende oplossingen om meer functie te geven aan buitenruimtes. Denk bijvoorbeeld aan windschermen, ventilatoren en regenhoezen.

Toegang krijgen tot PreDesign
U heeft toegang tot PreDesign als u een SketchUp Pro, Studio of Enterprise subscription hebt. Bekijk de PreDesign webinar video

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid