zoek en vind

SketchUp extensions

Elk jaar worden er nieuwe functies en functionaliteiten aan SketchUp toegevoegd, op basis van feedback van gebruikers.

Hieronder volgen een aantal handige uitbreidingen die gratis te downloaden zijn via de Extension Warehouse of SketchUcation.

Extensies voor CAD-opschonen en importeren
voor architecten 2
Gebruik Eneroth Face Creator om vlakken te genereren uit CAD-lijnwerk.

Architecten gebruiken vaak bestaande tekeningen in CAD. Dit komt vooral voor bij het modelleren van bestaande constructies. Deze extensies kunnen een hoop tijd besparen bij het maken van een model op basis van een CAD-tekening:

 • CleanUp3: hiermee kunt u .dwg snel ontdoen van onnodige lijnen of ongebruikte lagen.
 • Eneroth Face Creator:  met deze extensie hoeft u geen CAD lijnen over te trekken om de tekening om te zetten in bruikbare SketchUp vlakken. 
 • Edge Tool: met deze tool kunt u gaten in CAD-tekeningen dichten en opschonen om eenvoudig vlakken te maken in SketchUp
 • Eneroth Flatten to Plane: als u CAD-tekeningen gebruikt van consultants die verhogingen gebruiken (d.w.z. civiel ingenieurs), dan wilt u misschien dat het lijnwerk wordt afgevlakt. Als lijnen een fractie afwijken van de Z-as (hoogte), zal SketchUp moeite hebben met het maken van geometrie. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat alle CAD-lijnen vlak op de Z-as komen te staan.


Extensies voor modelgrootte en onderhoud

voor architecten 3

Gebruik CG Impact Report gebruiken om te zien hoe deze hoge polygoonschroef de prestaties van het model beïnvloedt
.

Naarmate modellen complexer worden en met meer texturen en entourage zal u merken dat u een frustrerend 'traag model' krijgt. Materialen en polygoon tellen mee in de prestaties van een model en moeten worden opgeruimd.

 • CG Impact Report: te gedetailleerde modellen uit het 3D Warehouse kunnen negatieve effecten hebben op de prestaties van een model. Met deze extensie kunt u zien hoe groepen en componenten de prestaties beïnvloeden.
 • Material Resizer: met deze extensie kunt u de afbeeldingsgrootte wijzigen direct in SketchUp. U kunt het gebruiken om grote afbeeldingsbestanden te verminderen die uw model vertragen.
  Opmerking: zodra de afbeelding is verkleind, kunt u de bewerking niet meer ongedaan maken.
 • CleanUp3: deze extensie is naast het opschonen van CAD import ook goed voor het zorgen van een opgeruimd model d.m.v. het opschonen met verschillende instellingen.

 

Extensies voor het maken van modellen

voor architecten 4

Gebruik Joint Push Pull om dikte te geven aan organische oppervlakken.

Het creëren van organische geometrie kan tijdrovend en ingewikkeld zijn. Deze extensies kunnen helpen:

 • Joint Push Pull: deze extensie biedt meer vrijheid bij het pushen en pullen van vlakken en zelfs lijnen.
 • Curviloft: deze extensie is vergelijkbaar met sandbox tools, die helpen bij het opbouwen van landschaps- en vloeiend rollende patronen. Deze extensie heeft echter veel meer vrijheid om organische vormen te genereren.
 • Toposhaper: deze extensie maakt sites en hellingen van punten of contouren. Toposhaper is handig in combinatie met Scan Essentials (een extensie die puntenwolkgegevens omzet in 3D-modellen) om nauwkeurige omgevingen te maken.

Neem voor meer informatie contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid