zoek en vind

SketchUp & architectuur

SketchUp & architectuur Gjerdrums Vei 6, Oslo van Lund+Slaatto, Model met dank aan Lund+Slaatto

SketchUp is een populair softwarepakket onder architecten. 

SketchUp biedt tools om snel een model op te zetten, bouwkundige documenten te maken en modellen te presenteren. Doordat SketchUp al deze tools bevat, kan de workflow geoptimaliseerd worden. SketchUp is relatief makkelijk aan te leren door de korte leercurve en een betaalbaar softwarepakket. 

 'Potlood in de hand'
Wat veel mensen niet weten is dat alles, van schematisch ontwerp tot bouwdocumentatie, mogelijk is met Sketchup. SketchUp is ontworpen om zich te gedragen als 'potlood in de hand'. Doel is dat u zo efficiënt mogelijk kan tekenen. Tijdens het ontwerp- en bouwproces helpt SketchUp problemen te analyseren en een project op te zetten. U kiest zelf voor welke fase van uw project u SketchUp gebruikt.

 

Bouwkundige documenten maken

bouwkundige documenten maken


SketchUp is niet alleen bedoeld voor 3D modellering. Het is ook mogelijk om in 2D te ontwerpen. U kunt plattegronden, aanzichten en details tekenen en plotbladen maken met LayOut (dit zit gratis bij een SketchUp abonnement). SketchUp is heel nauwkeurig. Als u het model verandert, dan veranderen de documenten ook. 

Presentatietool
SketchUp bevat tools waarmee u projecten kunt presenteren. Zo is het mogelijk om fly over animaties te maken en walktroughs. De afbeeldingen en video's die geëxporteerd kunnen worden zijn van hoge kwaliteit. Voor hoogwaardige afbeeldingen en video's zijn er verschillende renderprogramma's waarmee SketchUp direct connectie kan maken, zodat wijzigingen ook in het renderprogramma worden meegenomen. Dit maakt de workflow sneller en makkelijker. Voorbeeld video

afbeelding 2 Oslo

Gjerdrums Vei 6, Oslo van Lund+Slaatto, Model met dank aan Lund+Slaatto

Workflow optimaliseren 

Tafel met stoelen

 

Met aanvullende tools (extensions) kan SketchUp worden uitgebreid en uw workflow worden geoptimaliseerd. 3D warehouse bijvoorbeeld is 's werelds grootste 3D modellenbibliotheek. Hier kunt u allerlei materialen vinden. De Extension warehouse bevat een grote collectie aanvullende tools, waarmee u bijvoorbeeld geometrie kan buigen met een enkele klik of fotorealistische 3D architectonische renderingen kan maken. Verder is het mogelijk om gedetailleerde rapporten te maken en kostenramingen en lijsten te genereren door rapporten rechtstreeks vanuit uw model te exporteren. Zo wordt direct inzichtelijk hoeveel materiaal voor een ontwerp nodig is en dus wat de kosten zullen zijn. Met behulp van het MR/AR/VR en mobiele apps assortiment kunt u virtueel door projectmodellen wandelen op kantoor of op locatie (Met SketchUp voor iPad).

Wij adviseren graag over het gebruik van SketchUp in uw ontwerpproces. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden: 020 - 314 44 10.
Wilt u een trial proberen? Probeer SketchUp 30 dagen gratis: SketchUp trial Nederlandstalig of SketchUp trial Engelstalig

Privacy- en Cookiebeleid