zoek en vind

SketchUp 2019 licentievarianten

In februari is Sketchup 2019 uitgebracht. Deze versie heeft wat langer op zich laten wachten.

De afgelopen jaren was de releasedatum rond november/ december. Reden voor de 'late' release is waarschijnlijk dat SketchUp 2019 in meer varianten en licentievormen verkrijgbaar is:

Classic
Dit is de bekende permanente SketchUp Pro licentie die toegang geeft tot de desktopvariant met LayOut en Stylebuilder. De software biedt geen toegang tot de online variant, Trimble Connect Business en de verschillende AR en XR viewers. De Classic licentie kan worden aangevuld met een maintenance. Met een geldig maintenance contract heeft u recht op de laatste versie en support bij installatie. De Classic licentie is persoonsgebonden.

Subscription (nieuw)
Dit is de huurvorm, waarbij u voor een bepaalde periode de toegang tot SketchUp Pro huurt. Met een Subscription heeft u toegang tot zowel de premium online als de desktop variant (met LayOut en Stylebuilder), Augmented Reality in de SketchUp Viewer en Viewer apps voor de HTC Vive, Oculus Rift, HoloLens en Windows Mixed Reality, Trimble Connect Business en de verschillende AR en XR viewers. Voor floating gebruik (netwerklicenties) zullen later 'managed subscriptions' worden uitgebracht. 

Sketchup Free 
Net als vorig jaar is Sketchup Free gratis beschikbaar. De online basisversie biedt toegang tot Trimble Connect Personal en SketchUp Viewer apps voor iOS en Android. De software mag niet commercieel worden gebruikt. 

SketchUp Shop 
SketchUp Shop zal later worden uitgebracht in subscriptionvorm. De online premium versie bevat professionele features, zoals: CAD import/ export, solid tools en eigen stijlen/ materialen. Het biedt toegang tot Trimble Connect for Business en Augmented Reality in de SketchUp Viewer voor iOS en Android. SketchUp Shop is gericht op hobbyisten die meer uit SketchUp willen halen. De software mag commercieel worden gebruikt. 

SketchUp Studio (nieuw)
SketchUp Studio is een uitgebreide versie van SketchUp Pro met Sefaira als toevoeging. Deze variant wordt later dit jaar uitgebracht. Sefaira biedt de mogelijkheid om een gebouw te analyseren op daglicht, energieprestatie en thermisch comfort. In de toekomst zullen er nog meer producten en functies aan SketchUp Studio toegevoegd worden. 

Educatieve licenties
Voor studenten en docenten zal dit kwartaal SketchUp Studio beschikbaar zijn. De huidige studentenlicenties zullen vanaf dan alleen op aanvraag beschikbaar zijn. SketchUp Studio voor scholen zal vanaf juni 2019 beschikbaar zijn. Vanaf die periode zijn de huidige licenties ook alleen op aanvraag beschikbaar. 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10.

 

 

 

Privacy- en Cookiebeleid