Revit tips & shortcuts: Snapping

In deze blog worden handige tips en shortcuts behandeld om de workflow in Revit makkelijker en sneller te maken. Ditmaal gaat het over: Snapping

 05 snapping 1

De Snap functie kan gebruikt worden om exact te bepalen waar een punt (van bijvoorbeeld een lijn) geplaatst wordt. Vaak zullen de standaard ingestelde auto-snap opties niet toereikend zijn omdat een punt bijvoorbeeld niet bij een eindpunt of het midden van een lijn zit. De standaard instellingen kunnen aangepast worden via Manage > Settings > Snaps.

Temporary Override

Er zijn echter ook sneltoetsen om een specifieke snap in te stellen voordat er op een punt geklikt wordt. Zo zijn er SE voor Snap to Endpoint, SI voor Snap to Intersection, SP voor Snap to Perpendicular, SN voor Snap to Nearest en SM voor Snap to Midpoint. Al deze sneltoetsen zijn terug te vinden in het Snaps menu.

05 snapping 2

TAB

Wanneer gewerkt wordt op een plek waar veel snap punten bij elkaar zitten, dan kan met de TAB knop ‘gebladerd’ worden tussen de verschillende punten. Revit zal de voor het betreffende snap punt gebruikte objecten (lijnen) in het blauw markeren.

Neem voor meer informatie over Revit contact met ons op: 020 - 314 44 10. 

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid