Revit tips: Override Graphics

Lees alles over Override Graphics in View in Revit. 

De weergave van lijnen en oppervlakte textures in een View kunnen (tijdelijk) aangepast worden. Een zogeheten override instellen is heel makkelijk. Door met de rechtermuisknop op het element te klikken en Override Graphics in View te kiezen kan dit gedaan worden. Er kan gekozen worden om de wijziging voor een enkel element (By Element…), voor alle elementen van dezelfde categorie (By Category…) of met behulp van een filter (By Filter..) geselecteerde elementen toe te passen.

07 override graphics 1 07 override graphics 2

Het kan bijvoorbeeld handig zijn om geïmporteerde CAD tekeningen, die als onderlegger gebruikt worden, in de View van de plattegrond in zijn geheel een licht grijze kleur te geven, zodat snel duidelijk is wat wel en niet bij het Revit model hoort. Dit kan voor volledig categorieën ook via het Visibility Graphics (VG) menu ingesteld worden. De Override instellingen gaan voor op VG instellingen en om deze ongedaan te maken zullen in het Override Graphic menu de standaard instellingen teruggezet moeten worden via de Reset knop.

Let wel op: Deze instellingen zijn View specifiek en gelden alleen voor de betreffende View. De instellingen kunnen wel via View Templates (zie blog Sheets & Views van 25-03-2020) overgenomen worden voor andere Views. Om weergave instellingen van elementen voor het gehele project in te stellen zullen de Object Styles (Manage > Settings tab) aangepast moeten worden.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid