zoek en vind

Revit tip: Double Click

In deze Revit blog besteden we dit keer aandacht aan het wijzigen van dubbelklikinstellingen. 

Het kan regelmatig voorkomen dat er per ongeluk dubbelgeklikt wordt op een familie. De familie zal dan openen om de familie te kunnen bewerken, terwijl dit helemaal niet de bedoeling is. Het scherm moet dan weer afgesloten worden en dit kost tijd. Om dit te voorkomen kan de instelling voor de dubbelklik aangepast worden. Via File > Options > User Interface > Double-click Options kan voor verschillende elementtypes het gedrag bij een dubbelklik ingesteld worden. 

11 double click 1 11 double click 2

Bij de Family Type kan de dubbelklikactie zo ingesteld worden dat er niets gebeurd (Do Nothing), dat de familie opent en aangepast kan worden (Edit Family) of dat het type gewijzigd kan worden (Edit Type). Als Edit Type ingesteld wordt, zal het Type Properties scherm worden geopend. Voor de andere element types in dit menu kan dit, indien gewenst, ook gewijzigd worden.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klantverhaal Anne Melse

Privacy- en Cookiebeleid