Revit Tips: Constraints

In deze Revit blog, alles over het gebruik van Constraints.

Bij het modelleren is het vaak handig dat meerdere onderdelen tegelijkertijd verplaatst kunnen worden. Door bepaalde elementen een constraint te geven door bijvoorbeeld een dimensie op slot te zetten worden ze automatisch op een vaste afstand gelocked. Wanneer vervolgens toch geprobeerd wordt een object dat een constraint heeft te verplaatsen, zal er een Error melding verschijnen. Er kan dan gekozen worden om het element niet te verplaatsen door op Cancel te klikken of het onderdeel wel te verplaatsen door de constraints te verwijderen met de knop Remove Constraints.

 06 constraints 1

Probeer wel spaarzaam met constraints om te gaan, want een model kan al snel over constrainted raken, waardoor er vaak foutmeldingen komen. Om wijzigen aan te kunnen brengen, zullen deze constraints steeds weer verwijderd moeten worden.

 06 constraints 2

Om snel te kunnen zien welke constraints er in het model zitten, kan de knop Reveal Constraints (06 constraints 4 ) onder in het scherm aangeklikt worden. De constraints zullen dan in het rood weergegeven worden en er is een rood kader om de view zichtbaar. De constraints kunnen vervolgens geselecteerd en eventueel verwijderd worden.

06 constraints 3

Om weer terug te gaan naar de gewone weergave kan op dezelfde plek de knop (die nu veranderd is in Close Reveal Constraints (06 constraints 5 ) weer aangeklikt worden.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over wat en welke constraints er zijn en hoe ze werken kan op het Autodesk Knowledge Network gevonden worden.

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid