Revit tips: Families & Types

In Revit tips besteden wij deze keer aandacht aan de begrippen Families & Types.

Er kan een hoop tijd bespaard worden als men weet wanneer het beste Families en wanneer Types gemaakt moeten worden. De Families kunnen gezien worden als een gezin, waarbij de Types de vader, moeder en kinderen zijn. Als een object verschillende dimensies of onderdelen moet hebben die zichtbaar of niet zichtbaar zijn bij sommige geplaatste elementen, dan kan deze instelling het best opgeslagen worden als Type. Wanneer de elementen veel verschillen van elkaar, dan zouden deze als een aparte Familie moeten worden opgeslagen.

1. Families worden onderverdeeld in bepaalde subcategorieën van families.

09 families types 1b 002 

2. Deze subcategorieën bevatten de individuele families. Zoals hier te zien is bij de Walls.

Walls

3. Binnen een individuele familie bevinden zich types, die dus verschillende configuraties van een familie zijn, zoals bijvoorbeeld 'Brick on Metal Stud' een Family Type is binnen een Basic Wall Family.

 walls revit properties

 

De eigenschappen (parameters) van een Familie kunnen ingesteld zijn voor Type of voor Instance. Wanneer een Type Parameter wordt gewijzigd, dan zal dit gelden voor alle elementen van dat Type. Als een Instance Parameter gewijzigd wordt, dan heeft dit alleen effect op het geselecteerde exemplaar (= instance). Probeer voor duidelijkheid in de opbouw van Families altijd een Family met Types op de juiste manier te gebruiken.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

zoekfunctie

Privacy- en Cookiebeleid