zoek en vind

Revit Tips: Detail Levels

Eric Eelman, onze Revit specialist, vertelt in deze Revit tips over: Detail Levels voor de optimalisatie van de werkbaarheid  van een model. 

14 detail level 1

Bij het opbouwen van Revit families kan het maken van verschillende modellen voor elk Detail Level helpen dat het model later snel blijft functioneren. De instellingen voor de zichtbaarheid zijn te vinden in het Properties menu bij Graphics > Visibility/Graphics Override van de family.

Een simpele generieke geometrie (zoals een kubus, cirkel of lijnen) om het object weer te geven kan gemaakt worden in het Detail Level Coarse (grof) en daarin kan een meer gedetailleerd model geplaatst worden voor Detail Level Medium (middel) of Fine (fijn). Groepeer het gedetailleerde model als één object. Selecteer deze groep en klik in het venster Properties op Edit bij Visibility/Graphics Override. Vink Coarse en Medium uit en klik op OK. Nu zal de familie alleen het gedetailleerde model laten zien wanneer de View is ingesteld op Fine detail level. Op dezelfde manier kan het simpele model ingesteld worden met alleen het vinkje bij Coarse en Medium. Als de View ingesteld is op Coarse en/of Medium, dan zal het vereenvoudigde geometrisch model worden gebruikt in plaats van het gedetailleerde model.

Dit biedt de mogelijkheid om tijdens het modelleren de weergave op eenvoudig te zetten, zodat de computer niet steeds de gedetailleerde details moet berekenen voor de weergave waardoor het werken met het model erg zwaar en langzaam zou worden.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid