zoek en vind

Revit tip: uitlijnen Views op Sheets

Deze Revit tip gaat over het uitlijnen van Views op Sheets.

Gebruik een Guide Grid, Reference Lines (of Planes) of Details Lines om Views uit te lijnen op een plotblad.

 16 uitlijnen plans op sheets 1 16 uitlijnen plans op sheets 2

Via View > Sheet Composition > Guide Grid kan een grid gemaakt en geplaatst worden. Nadat dit grid over het plotblad is geplaatst, kan deze geselecteerd worden en in het Properties menu kan bij Guides Spacing de afstand tussen de gridlijnen ingesteld worden. Hier kan eventueel de naam van het grid ook nog gewijzigd worden. Met behulp van Align kunnen gridlijnen en objecten geselecteerd worden om de Views uit te lijnen op het grid.

 

16 uitlijnen plans op sheets 316 uitlijnen plans op sheets 4
Een andere optie is door Reference Lines/Planes op de View te plaatsen en deze als referentielijnen te gebruiken. Als twee van deze lijnen elkaar kruisen dan kan, naast de snaps voor End en Midpoint ook de Intersect snap geselecteerd worden.

Tenslotte kunnen ook (tijdelijk) Detail lijnen op het plotblad (kruiselings) geplaatst worden om te plaatsen Views hierop uit te lijnen. Om deze lijnen op verschillende plotbladen op dezelfde plek te plaatsen kunnen ze gekopieerd worden met de Aligned to Current View optie.

Meer voor informatie over Revit? Neem contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacy- en Cookiebeleid