zoek en vind

Revit tip: Link vs Import

De Revit tip gaat dit keer over: Linken vs Importeren.

 

19 link vs import 1

 

Het koppelen (linken) van Revit bestanden is essentieel voor het gebruik van externe modellen als referenties om bijvoorbeeld verschillen tussen modellen te detecteren (clash detection). Belangrijk is dat ervoor gezorgd wordt dat deze gekoppelde Revit bestanden wel op de juiste locaties worden geplaatst en daar blijven door ze vast te zetten (zie blog Pin) om te garanderen dat de controle correct is.

19 link vs import 2

 

Het verschil tussen koppelen (Link) en importeren (Import) is dat bij een gekoppeld bestand naar het origineel 'gekeken' wordt en er de mogelijkheid is om het originele bestand (de link) bij te werken.
Als een CAD of Revit bestand gekoppeld is, kan de link via Manage Links herladen worden als het origineel is aangepast. Als bijvoorbeeld een nieuwe versie onder een andere naam opgeslagen is, dan is het ook mogelijk om de koppeling te wijzigen en naar het andere bestand te laten verwijzen.

 19 link vs import 3

Het Reference Type voor gelinkte bestanden kan ingesteld worden op Overlay of Attachment. Het is belangrijk om te weten wat het verschil hiertussen is. Bij de optie Overlay zullen alle verwijzingen naar bestanden die in het gelinkte bestand zitten verdwijnen. Dus wanneer in een bestand ook gelinkte bestanden zitten, zullen deze niet zichtbaar zijn. Bij de Attachment methode blijven alle links bewaard en zullen de referentiebestanden in het gelinkte bestand wel meegenomen worden en dus zichtbaar blijven. Om te voorkomen dat er circulaire referenties ontstaan (dit is wanneer twee bestanden allebei gelinkt zijn in het andere bestand), kunnen alle bestanden het best apart gelinkt worden met optie de Overlay.

 19 link vs import 4

Een andere instelling die gekozen kan worden is het Path Type. Deze kan ingesteld worden op Absolute of Relative. Bij de instelling Absolute zal naar het volledige pad gekeken worden om het bestand te vinden en als het bestand verplaatst wordt, zal de link verbroken worden. Als Relative gekozen wordt, dan wordt ook naar het bestand gezocht in de map waar het project zich bevindt. Als het project bestand en het gelinkte bestand samen naar een nieuwe locatie (map) verplaatst worden, zal de link blijven bestaan.

19 link vs import 5

Wanneer een bestand is geïmporteerd, dan is er helemaal geen koppeling meer met het originele bestand. Het wordt een onderdeel van het project. Hierdoor is het niet mogelijk om het bestand bij te werken. Als het geïmporteerde bestand gewijzigd moet worden, dan zal deze verwijderd en vervolgens weer opnieuw geïmporteerd moeten worden in het project. Linken is dus veel flexibeler en heeft daarom altijd de voorkeur ten opzichte van importeren. Let dus altijd goed op hoe andere bestanden in een project gebruikt worden om de beste keuze te maken tussen linken en importeren.

Neem voor meer informatie contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid