zoek en vind

Revit 2022.1

Revit 2022.1 is uitgebracht. Eric Eelman, onze Revit specialist, vertelt er meer over.

De nieuwe Revit update is ontstaan door feedback van gebruikers. Op Revit Ideas konden gebruikers stemmen op 'populaire' functies. De nieuwe update maakt het mogelijk om eenvoudiger BIM workflows te documenteren. Daarnaast is de wijze waarop Revit verbinding maakt tussen producten en projectfasen verbeterd. De vernieuwingen:

Documentefficiëntie
Er zijn nieuwe en verbeterde functies waardoor sneller gewerkt kan worden. Ook is er meer flexibiliteit bij het maken van Family Parameters. Functies zoals:
Snap to Midpoint en Align Lock functies maken het plaatsen, meten en schetsen nauwkeuriger. Een aantal voorbeelden met uitleg op YouTube:

Duplicate Sheets

Snap to Middle of Two Points
Select all instances enhancements
Find in Project Browser
Category Name Search
Pick any Level when importing or Linking CAD formats
Duplicate existing family parameters
Compatible shared parameters

Verbinden en samenwerken
Er is een betere verbinding tussen Revit en FormIt Pro voor ontwerpen in een vroeg stadium. Revit 2022 introduceerde 3D schetsen met FormIt Pro in AEC Collection workflows, waardoor de verbinding tussen het maken van formulieren en documentatie wordt verbeterd. In de nieuwe Revit update is de functionaliteit verder uitgebouwd met de mogelijkheid om Revit Levels te delen en te coördineren met FormIt Pro. Bekijk de blog van Autodesk voor meer informatie over FormIt Pro 2022.1.

Deze release ondersteunt ook het koppelen van Rhino 7 en SketchUp 2021 bestanden en heeft verbeterde import-/exportmogelijkheden voor CAD-formaten zoals STL en OBJ. Voor openBIM heeft Revit 2022.1 de Open Design Alliance (ODA) Software Development Kit (SDK) geïntegreerd, die de manier waarop Revit met grote IFC-bestanden omgaat zal verbeteren.

Een paar voorbeelden met uitleg op YouTube:
Revit Levels in FormIt Pro
New file interoperability improvements

Productiever werken
Revit 2022.1 biedt verbeteringen op het gebied van zoeken, selecteren, bewerken, laden, hosten en opnieuw hosten van elementen in de modelleringsomgeving, zoals:

  • zoeken in Project Browser (afkomstig van Revit Ideas)
  • meer opties bij Split Schedules Over Sheets
  • een Multi-Select-functie voor het laden van Autodesk Family en de mogelijkheid om elke gesynchroniseerde versie van een in de Cloud gedeeld model te laden.

Een paar voorbeelden met uitleg op YouTube:
Open any synchronized version of a Revit cloud model
Generative Design in Revit updates
Dynamo 2.12

Er is ook een Dynamo Blog van Autodesk: Nieuw Dynamo 2.12

Verder zijn er een aantal extra upgrades in Revit 2022.1:
• werken met elektrische panelen, circuits en families
• complexe schetsselectie
• modellen met een groot aantal Sheets
• het splitsen van Schema over Sheets
• automatische vergrendeling voor gereedschap Align
• zoomen op Work Plane Viewer
• extra aanpasbare dialoogvensters voor Choose Site en Site Settings

Ontwikkelaarstools:
Dynamo 2.12
Generative Design in Revit Release 22.3.10
• API om Schema's splitsen over Sheets
• API mogelijkheid om Workset te verwijderen in te schakelen

Voor de volledige lijst met upgrades, verbeteringen en nieuwe functies, bekijk de Revit 2022.1 release notes en de Revit Public Roadmap om te zien wat er in ontwikkeling is.
Log in op uw Autodesk account om de nieuwste versie van Revit te downloaden of vraag uw licentiebeheerder om Revit 2022.1 in uw account te implementeren.

Neem voor meer informatie contact op met ons op 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Privacy- en Cookiebeleid