AutoCAD 2020 bestaat net als de vorige versie uit verschillende varianten, zoals AutoCAD, Architecture, Map 3D, MEP en Mechanical. Dinant Voortman zet de vernieuwingen op een rij:

AutoCAD op elk apparaat
Het bekijken, bewerken en delen van tekeningen kan op vrijwel elk deskop apparaat, het web of mobiel apparaat. 

AutoCAD op elk apparaat website

 

Cloud storage connectiviteit
DWG bestanden kunnen benaderd worden via Autodesk Cloud en via andere grote cloud storage partijen, direct vanuit het open dialoog scherm. 

Cloud storage connectiviteit website

 

Blocks palette
Met blocks palette kunnen blokken efficiënter worden toegevoegd. Recent gebruikte blocks worden bijvoorbeeld door middel van een visuele gallerij getoond. Daarnaast heeft de blocks palette verschillende preview mogelijkheden.  

Blocks palette website

 

Snelle maatvoering
Met de nieuwe functie Quick Measure worden maatvoeringen dynamisch weergegeven, als er met de muis over de tekening bewogen wordt. 
Hierdoor kunnen afmetingen snel gecontroleerd worden.

Snelle maatvoering website


Nieuw donker thema
AutoCAD 2020 bevat een donkerblauw thema voor de interface. Het beeld is scherper, duidelijker en modern. 

Donker thema websiteVerbeterde DWG vergelijking
Het vergelijken van twee versies van tekeningen is verbeterd. De verschillen worden meteen in real-time weergegeven zonder dat een ander scherm geopend moet worden.

Verbeterde DWG vergelijking website


Purge functie verbeterd
Met een simpele selectie kunnen onnodige objecten tegelijkertijd verwijderd worden. Via object preview kan de juiste selctie worden gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig objecten te vinden die niet verwijderd kunnen worden. 

Purge functie verbeterd

 


Prestatieverbeteringen
Tekeningen worden in AutoCAD 2020 sneller opgeslagen. Het opslaan op solid state harde schijven gaat in de nieuwe versie ook veel sneller. 

 Neem voor meer informatie contact op met Dinant Voortman: 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid