logo Frame

Frame plaatje

Frame maakt het mogelijk om apps in een browser te draaien. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden. Met deze dienst op abonnementsbasis wordt een computer in de cloud gehuurd waarop vervolgens elk programma gebruikt kan worden. Hiervoor wordt een maandelijks bedrag in rekening gebracht. Daarnaast moeten er credits worden aangeschaft.  

Er zijn verschillende mogelijkheden voor één gebruiker (Personal) en voor groepen vanaf vijf gebruikers (Business). Tevens zijn er ook platformopties voor software ontwikkelaars en oplossingsaanbieders. Binnen al deze abonnementen is er keuze voor verschillende werkstations, van standaard en pro tot enterprise. De systeemconfiguraties zijn afhankelijk van de gekozen variant. Hoe zwaarder en sneller de in de cloud gebruikte hardware, hoe duurder het abonnement. Ook het aantal credits per uur is afhankelijk van het gekozen abonnement. Een overzicht hiervan is te vinden op: Frame abonnementen.


Frame for CAD
Alhoewel met Frame alle soorten programma’s in de cloud gebruikt kunnen worden, is Frame for CAD specifiek ontwikkeld voor CAD applicaties. Zo kunnen Revit of andere (Autodesk) CAD programma’s voor Windows op een apparaat met macOS, iOS, Android of Linux gebruikt worden. De systeemeisen voor CAD apps zijn vaak hoger dan voor andere programma’s en hier is Frame op toegespitst. Aan de hand van de te gebruiken programma’s kan het abonnement met de juiste systeemconfiguratie gekozen worden, zodat de app altijd soepel zal werken. Om er voor te zorgen dat de internetverbinding met de server altijd snel genoeg is, wordt er gebruik gemaakt van meerdere servers wereldwijd, zodat de dichtstbijzijnde server gebruikt kan worden. Wanneer er een account is, kan via bijna elke willekeurige browser (en dus ook vanaf bijna elk apparaat) ingelogd worden. Vervolgens wordt er een bureaublad getoond met de beschikbare apps en bestanden. Nieuwe apps kunnen worden toegevoegd, maar om deze te gebruiken is er wel een licentie nodig (net als op een eigen computer).

 

computer Frameiphone Framecomputer 2 frame

 

Om een beter idee te krijgen hoe Frame in zijn werk gaat zijn er twee mogelijkheden om dit te testen. De eerste optie is om een demo versie te proberen via demo Frame.

Deze testversie bevat een aantal voor geïnstalleerde apps, zoals Word, Excel, Powerpoint, Paint en Wordpad. U kunt een gratis account aanmaken: login Frame en de testversie drie dagen proberen. Het is niet mogelijk om zelfs apps te installeren. Als u dit wel wilt dan dient u te upgraden naar Frame Trial. Deze versie biedt volledige toegang tot Frame Personal voor zeven dagen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de dichtstbijzijnde datacenter. Ook ontvangt u tweehonderd credits voor twintig uur gebruik. Om met Frame Trail te kunnen werken zijn wel creditkaartgegevens nodig. Er worden geen kosten in rekening gebracht.

Er is ook een mogelijkheid om Revit 2016 in Frame te proberen. Dit kan via de website www.cadonthecloud.com. Hier kan met een (bestaand) Google account ingelogd worden om Revit 2016 met Frame in de browser te starten en te proberen. Dit kan maximaal twintig minuten achter elkaar en bestanden kunnen alleen in Frame worden opgeslagen. Tevens kan er een Live Demo aanvraagd worden om met screensharing een demo van Frame te krijgen: aanvraag demo Frame.


Conclusie
Frame is een mooie cloud service die de mogelijkheid biedt om programma’s in de cloud te draaien, waardoor deze overal en met elke apparaat te gebruiken zijn. Ondanks dat hiermee wel extra kosten van een abonnement en credits gemoeid zijn, kan dit tot erg handig zijn. Bovendien kan het een interessant alternatief zijn voor de A360 cloud services van Autodesk. Hiervoor moet ook extra betaald worden, maar deze werken alleen met bestanden van Autodesk programma’s. Er kan niet met de programma’s zelf gewerkt worden. Wel zijn er een paar nadelen aan Frame. Zo is er een (duurdere) netwerklicentie nodig om een Autodesk product op Frame te draaien. Bovendien moet er officieel bij Autodesk toestemming gevraagd worden om de software op Frame te installeren. Tevens is een VPN verbinding nodig voor de Autodesk licensing.

Frame is een goede service voor iedereen die overal de beschikking tot programma’s wil en ook voor iedereen die Windows programma’s op een apparaat met een ander besturingssysteem wil gebruiken.

Alle info over Frame is te vinden op: www.fra.me.
Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10. 

Frame afbeelding berg