Sinds kort is SketchUp Pro 2018 beschikbaar, maar er komt geen update voor SketchUp Make. SketchUp Make gebruikers* kunnen de huidige versie blijven gebruiken of overstappen naar SketchUp Free. Dit is de opvolger van Make. SketchUp Free is een online variant van SketchUp die in een webbrowser werkt. Iedereen* kan er gratis gebruik van maken. Het enige dat je nodig hebt is een WebGL enabled browser, zoals Chrome. Omdat SketchUp Free een online app is zullen er geen nieuwe versies worden uitgebracht. Wel zullen er automatische updates plaatsvinden.

Trimble Connect is de drijvende kracht achter SketchUp Free. Projecten kunnen automatisch in de cloud worden opgeslagen. Ook kan er een back-up in de cloud gemaakt worden. Het is mogelijk om SketchUp bestanden te laten hosten door Trimble Connect.

SketchUp Make zal nog wel beschikbaar blijven voor download, maar is nu minder makkelijk te vinden op www.sketchup.com. Hiermee hoopt Trimble dat SketchUp Make gebruikers sneller overstappen naar de nieuwe SketchUp Free.

SketchUp Free kan geprobeerd worden via SketchUp Free.
Andere versies, waaronder Make, zijn te downloaden via SketchUp downloads.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020-3144410.

* Let op: Zowel SketchUp Make en SketchUp Free mogen niet commercieel gebruikt worden.

 

SketchUp Make