Roger Bacon Eyewear

In 2016 is MacroCad door Roger Bacon Eyewear gevraagd om ondersteuning te bieden bij het automatiseren van op maat gemaakte brillen. Als basis is gekozen voor het softwarepakket Rhino in combinatie met de plug-in Grashopper. Aanvullend heeft MacroCad een script ontwikkeld.

Met het script worden gekozen brilonderdelen volautomatisch geselecteerd. Daarnaast kan aan de hand van een scan (die bij een opticien is gemaakt) met behulp van referentiepunten de bril op een digitale neus worden gepositioneerd. Vervolgens kan de bril verder aangepast worden aan de overige herkenningspunten op de scan. Door de vorm van de neus uit de bril te halen en de veren te verlengen (of te verkorten) naar de positie van de oren ontstaat een bril met een vorm die het beste aansluit op het hoofd van de drager. De bril kan in het script ook nog handmatig worden aangepast door de pasvorm te optimaliseren.

De bril kan in hoogwaardig en lichtgewicht polyamide worden geprint. Als in het uitzonderlijke geval de pasvorm toch niet helemaal voldoet, dan kan bijvoorbeeld een veer of front in het script bewerkt worden en opnieuw worden geprint. 

Het gaat goed met Roger Bacon Eyewear, mede dankzij het MacroCad script. Er worden per maand ongeveer vijftig brillen verkocht. Onlangs hebben zij kapitaalinjectie gekregen, waarmee ze nu ook de Amerikaanse markt willen veroveren.  De Roger Bacon brillen worden momenteel verkocht via vierendertig opticiens in Nederland en België en in zes winkels in Amerika.

Meer informatie over de werkwijze van een Roger Bacon bril:
Website Roger Bacon
Facebook Roger Bacon
Youtube Roger Bacon

U kunt ook contact op nemen met Eric Eelman: 020 - 314 44 10. 

Privacy- en Cookiebeleid