Onlangs is Revit 2018 uitgebracht. Eric Eelman, onze Revit specialist, heeft de nieuwe versie getest. Hij heeft de meest interessante algemene en bouwkundige verbeteringen voor u op een rij gezet. Lees hieronder zijn bevindingen.


Conclusie
Revit 2018 bevat minder vernieuwingen dan de voorgaande releases. Er zijn vooral kleine uitbreidingen en weinig echte nieuwe functies. Revit 2018 is wel een kleine vooruitgang t.o.v. Revit 2017. Twee interessante uitbreidingen zijn de Multistory Stairs en Reference Planes Subcategories. Daarnaast is de weergave van de ribbon iets aangepast, waardoor deze iets overzichtelijker en frisser oogt. In Revit 2018 zijn de functies niet meer ingedeeld per industrie maar per type. Vorig jaar is Autodesk al afgestapt van de verschillende versies van Revit (Architecture, Structure en MEP). Tegenwoordig wordt het onderscheid gemaakt naar functionaliteit. Revit is verkrijgbaar als los product of als onderdeel van de AEC Collection. Alleen gebruikers met een lopend maintenance contract hebben nog de mogelijkheid om de 2018 suite te downloaden.

Multistory Stairs
Trappen kunnen gekoppeld worden aan meer verdiepingen. Bij bewerkingen van gekoppelde elementen worden trappen automatisch aangepast.  Als een verdiepingshoogte bijvoorbeeld wordt gewijzigd, dan zal het aantal op- en aantreden direct worden bijgewerkt.

Multistory stairs


Railingen
Bij het creëren van railingen is er meer controle mogelijk. Zo is er automatische afstemming op de trappen. Een mooie aanvulling is dat railingen ook gehost kunnen worden op basis van topografische gegevens. Hierdoor kunnen heel eenvoudig hekwerken voor buitenterreinen worden gecreëerd. Daarnaast zijn er meer stijlmogelijkheden.

Railingen


Schedules
De schedule functie is uitgebreid met de opties Model Groups en RVT Links. Zo wordt inzichtelijk hoeveel groepen en/ of linked Revit bestanden een project bevat. De informatie van de onderdelen kan ook gebruikt worden tijdens het BIM proces.

Schedules


Global Parameters
De globale parameters zijn uitgebreid met parameters voor radius- en diameterbematingen en gelijkheidsbeperkingen.


Geo-Referencing
Om de geografische locatiebepaling van een project te vereenvoudigen kan er gebruik gemaakt worden van grid coördinaten (GIS) uit een gelinkte DWG.

Geo referencing


Coordination Models
Revit 2018 bevat een nieuwe optie: Coordination Model voor het invoegen van een Navisworks bestand. De NWD of NWC bestanden kunnen aan een Revit model gelinkt worden als referentie. De zichtbaarheid van deze bestanden kan ingesteld worden. Van gelinkte bestanden kunnen meer exemplaren in een project geplaatst worden zonder dat dit het Revit bestand extra zwaar maakt.


Coordination Models


Reference plane subcategories

Subcategorieen kunnen gebruikt worden om meer visuele en grafische opties voor referentievlakken te creëren. Door verschillende lijnen en kleuren te gebruiken is er makkelijk onderscheid te maken tussen de verschillende functies van de referentievlakken.

Collaboration
Worksharing in de cloud is nu geïntegreerd als onderdeel van Revit en wordt automatische mee geïnstalleerd. De nieuwe synchronisatiefunctie heeft een centraal venster die de voortgang van de bewerking toont. Ook bij het synchroniseren met de Central File verschijnen voortgangsindicatoren.

collaboration

Speciale tekens
Het invoeren van speciale tekens of karakters werkt in de nieuwe versie sneller. Via de Windows Character Map of een toetsencombinatie kan er een symbool in het contextmenu worden geselecteerd, zonder dat de workflow wordt beïnvloed.

Imported 3D Shapes
De in Revit 2017.1 geïntroduceerde functie voor het importeren van 3D modellen vanuit andere applicaties zoals Rhino en andere bestandsformatenzoals SAT, is verder uitgebreid. Deze modellen zijn nog beter geïntegreerd in het model en het is mogelijk om deze te voorzien van tags en annotatie.

Imported 3D shapes

 

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10. Kijk voor aanvullende informatie op: https://www.autodesk.nl/products/revit-family/features.