U heeft vast weleens meegemaakt dat een 3D model na import in SketchUp zich vreemd ‘gedroeg’. Een schokkende en flikkerende geometrie bij beweging bijvoorbeeld of het ontstaan van ongewenste doorsneden tijdens het navigeren.

SketchUp weergaveprobleemSketchUp weergaveprobleem 2

Dit soort weergaveproblemen worden meestal veroorzaakt doordat de geometrie erg ver van het model origin punt staat. SketchUp werkt met afstanden van een aantal meters. Afstanden van enkele kilometers is dus al erg ver. Gelukkig is het probleem vaak goed op te lossen door o.a. het object dichterbij het origin punt te plaatsen. Een uitgebreide video met uitleg hoe dit het beste gedaan kan worden is hier te vinden: video weergaveprobleem.

Ook kan het helpen door een keer maximaal uit- of in te zoomen of te wisselen tussen Perspective View en Parallel Projection. Daarnaast is het altijd raadzaam om het model zo schoon mogelijk te houden. Door overbodige (verborgen) onderdelen te verwijderen wordt de bestandsgrootte aanzienlijk verkleind en is de belasting van de videokaart ook een stuk kleiner. Hierdoor werkt SketchUp soepeler en zijn er minder weergaveproblemen.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 – 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid