De eerste grote update van Dynamo is uitgebracht. Deze nieuwe release heeft een aantal bug fixes en nieuwe features. Daarnaast zijn er een aantal ‘experimentele tools’ toegevoegd. Dynamo 1.1 is backwards compatible. Dit houdt in dat packages en scripts die gemaakt zijn in versie 1.1 ook te gebruiken zijn in versie 1.0. Lees hieronder de review van Eric Eelman, onze Dynamo specialist.

 

Wat is nieuw in 1.1?

T-Splines

 T Splines


T-Splines modelleertechnieken zijn in Dynamo 1.1 geïntegreerd. Er zijn ongeveer 150 nieuwe nodes beschikbaar waarmee organische geometrie gecreëerd kan worden. Deze nieuwe functionaliteit  biedt een breed scala aan functies om T-spline surfaces te maken en te bewerken. Ook kunnen ze vervolgens omgezet worden naar Meshes of NURBS. Deze functionaliteit is nog wel experimenteel en in een ruwe vorm. Gebruikers mogen feedback geven.


Export Workspace

 Export workspace

Voorheen was het mogelijk om een screenshot te maken van je script. Alleen bij grotere workflows was dit niet toereikend, want dan werden de knoppen zo klein dat ze niet meer te lezen waren. Het is nu ook mogelijk om de reeks op te slaan als afbeelding, waarbij ingezoomd kan worden. Hierbij wordt de weergave aangepast. Bij het inzoomen wordt meer detail weergegeven.

Overload
Er zijn enkele wijzigingen aangebracht in de knooppunten. Zo zijn om verwarring te voorkomen, de namen van een aantal nodes gewijzigd. Ook zijn er een aantal nodes verdwenen omdat er vergelijkbare knoppen zijn die dezelfde actie uitvoeren. Deze nodes worden bij het openen van een script in versie 1.1. automatisch vervangen.

Overload

Kijk voor een compleet overzicht van de wijzigingen op: https://github.com/DynamoDS/Dynamo/wiki/Dynamo-Node-Changes.

Bug Fixes
Er zijn veel bug fixes, waarvan de volgende het belangrijkste zijn:

  • Element Binding fouten in Revit 2017 zijn verholpen.
  • Freeze zal in Revit gemaakte elementen niet meer verwijderen.
  • Bij het selecteren van gelabelde items wordt alleen nog maar het geselecteerde label weergeven.
  • Read-only nodes kunnen nu geladen worden.
  • Het uitzetten van Revit Background Preview zorgt er niet langer voor dat Background Preview uit staat als Dynamo opnieuw wordt gestart.
  • Direct Shape herkent materiaal input nu correct.

Tevens zijn problemen met een aantal bekende errors en crashes opgelost.

Overige wijzigingen
Naast de toevoegingen en bug fixes zijn er andere wijzigingen aangebracht. Als een nieuw pad voor Packages wordt toegevoegd worden alle packages in deze map automatisch geladen zonder dat Dynamo opnieuw gestart hoeft te worden. Verder zijn de weergave en mogelijkheden van preview bubbles verbeterd. Tenslotte zijn er een aantal installatieproblemen waaraan gewerkt wordt. Het is raadzaam om Dynamo altijd af te sluiten voordat een update geïnstalleerd wordt. Oudere Dynamo bestanden van versie 0.6.3 en 0.7.0 worden niet meer ondersteund. Deze bestanden moeten bijvoorbeeld eerst in versie 0.9 worden geopend en opgeslagen. Daarna kunnen ze in de nieuwe release worden gebruikt.

Conclusie
Nadat met versie 1.0 de eerste echt stabiele versie van Dynamo is uitgebracht, zijn er met deze nieuwe update weer aardig wat verbeteringen doorgevoerd zonder dat de stabiliteit hieronder heeft geleden. Naast het oplossen van fouten en verbeteringen in de workflow, zijn er ook weer een aantal nieuwe mogelijkheden bijgekomen.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over onze Dynamo training: Dynamo training

Privacy- en Cookiebeleid