Onlangs is V-Ray 3.4 beschikbaar gekomen. Deze versie is nu ook beschikbaar voor 3ds Max 2017! Lees hieronder de bevindingen van Stefan Twigt, onze V-Ray specialist:

Er zijn enkele veranderingen en verbeteringen. Zo zijn de drie originele image samplers verdwenen. Deze zijn vervangen door twee samplers: de Bucket image sampler en de Progressive image sampler. Daarnaast zijn er verbeteringen in materialen, waardoor er minder fireflies ontstaan met GGX/GTR BRDF materialen. De DeNoiser is wellicht de mooiste toevoeging. Dit is een extra renderelement dat na het renderen de ruis uit de RGB render kan filteren. Met een goede videokaart is het zelfs mogelijk om de hardware acceleration aan te zetten zodat de ruis nog sneller verwijderd kan worden. Ter vergelijking:  U kunt 1,5 minuut renderen (zonder de DeNoiser te gebruiken) om een scherpe plaat te renderen of 6 seconden renderen en de DeNoiser gebruiken (dit duurt ongeveer 20 seconden, afhankelijk van de scene) en het resultaat zal ook een scherpe plaat opleveren. In de tweede situatie bent u dus veel sneller, vooral als u dit op grotere resoluties toepast.

Werkt u met een oudere versie van V-Ray (versies voor 3.0 en verder) dan is het aan te raden om een updatetraining bij ons te volgen.

Neem voor vragen contact op met Stefan Twigt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


fiets buckets fiets progressive fiets progressive denoised

 

Afbeelding 1: gerenderd met de nieuwe Buckets image sampler.
Afbeelding 2: gerenderd met Progressive image sampler (60 seconden).
Afbeelding 3: gerenderd met Progressive image sampler (6 seconden) + 17 seconden DeNoiser.

Privacy- en Cookiebeleid