Onlangs is de halfjaarlijkse update van Revit uitgebracht. Deze Revit 2016 R2 bevat weer een aantal verbeteringen en nieuwe functies ten opzichte van Revit 2016. De nieuwe release is beschikbaar voor klanten met een Maintenance of Desktop Subscription. Eric Eelman, onze Revit specialist, deelt zijn bevindingen.  

Algemene verbeteringen


Global Parameters
Met behulp van een nieuw type parameter kan de kracht van parametrische families beter in een project benut worden. De waarden van bijvoorbeeld dimensies of constraints kunnen met een Global Parameter gemanipuleerd worden. Global Parameters zijn niet gekoppeld aan een type of categorie.global parameters

Cancel print/export

In deze release is het mogelijk om met één ‘cancel opdracht’ alle views en sheets bij het printen of exporteren te stoppen. Voorheen kon de actie alleen per view of sheet worden gecanceld. 

Prestaties
De prestaties van Revit zijn op een aantal punten verbeterd doordat een aantal acties sneller of op de achtergrond worden uitgevoerd. Zo gaat het openen van views een stuk sneller. Het exporteren van DWF bestanden duurt aanzienlijk korter en een aantal processen, zoals Color fills, werken nu op de achtergrond. 
 

Family Editor

In de Family Editor kan een preview worden weergegeven van de familie met andere visuele instellingen. Hierdoor is het mogelijk om een familie te maken, aan te passen en te controleren hoe deze er uitziet in de verschillende weergaveopties zonder dat deze eerst ingeladen moet worden in een project. De Filter tool in de Family Editor heeft de optie gekregen om Solids en Voids als filter te selecteren.


family editor

Revisions

In deze release is extra informatie beschikbaar om te zien hoe revisienummers gegenereerd worden en om revisies in een schema te plaatsen. 
 

Revit Links

Het plaatsen van een Revit link is uitgebreid met een nieuwe optie Auto – Project Base Point to Project Base Point. 
Om de link te herpositioneren zijn twee nieuwe opties toegevoegd: Reposition to Project Base Point en Reposition to Internal Origin. Als een gelinkte Revit van een workshared model los gemaakt moet worden van het origineel zijn er twee nieuwe mogelijkheden: Unload > For all users of Unload > For me.revit links
Worksharing
Wanneer een workshared model losgemaakt (detached) wordt van de Central File dan zal het geopende bestand standaard de naam van het oorspronkelijke bestand krijgen gevolgd door ”_detached”. Deze naam kan bij het opslaan eventueel nog aangepast worden.
 

Productiviteit

Veel verbeteringen zijn gericht op de workflow en productiviteit. Een aantal interessante verbeteringen:
  • Object Styles dialoog: mogelijkheid om meer subcategorieën tegelijkertijd te selecteren en verwijderen.
  • Underlay properties: hebben andere benamingen gekregen om te zorgen voor meer duidelijkheid. 
  • View Range dialoog: bevat nu visuele
  • omschrijvingen van de View Range terminologie. 
  • Filter dialoog: specifieke filters kunnen makkelijker worden ingesteld.
  • Reference planes: deze kunnen nu direct in het hoofdscherm worden benoemd.
 

underlay
view range

Bouwkundige verbeteringen
Voor Revit Architecture gelden een aantal specifiek verbeteringen. Zo is het mogelijk om nu een Spot Slope Annotation te plaatsen in een gelinked model. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het aanpassen van de Type Properties van een Railing het Preview paneel te gebruiken. Zo kunnen wijzigingen eerst worden bekeken voordat ze worden doorgevoerd. De Autodesk Raytracer renderer is uitgebreid met de mogelijkheid om licht- en materialenkwaliteit te wijzigen en op te slaan als een Custom render kwaliteit. Ook kan de rendertijd worden ingesteld.

 
spot slope
Perspective views
Er zijn weer meer mogelijkheden om te modelleren in Perspective Views. Het Modify paneel bevat nu een de Copy optie. Het Clipboard paneel bevat de Paste drop-down optie.

 
Wall joins
Met de Join Status optie kan worden aangegeven of wanden wel of niet gekoppeld moeten worden tijdens het plaatsen. Ook kunnen er meer wanden tegelijk geselecteerd worden om vervolgens de configuratie van de verbindingen aan te passen. 

join status

Energy Analysis
De Advanced termal zoning bevat nu een Automatic thermal zoning optie waarbij geavanceerde algoritmes gebruikt worden. Dit zorgt voor nauwkeurigere resultaten. De Enable Energy Model tool is hernoemd naar Create Energy Model. Verder is de nauwkeurigheid van de weergave van analytische oppervlakken verbeterd.
create energy model

Conclusie
De Global parameters zijn echt een vernieuwing. Ze bieden nieuwe mogelijkheden om met parametrische families te werken. De overige verbeteringen zijn vooral gericht om het werken met Revit prettiger en sneller te maken. Naast algemene en architectonische verbeteringen zijn er een aantal wijzigingen m.b.t. de andere disciplines. Deze zijn eveneens gericht op gemak en snelheid.
 


 

Privacy- en Cookiebeleid