Autodesk A360 heeft een nieuwe rendering cloud functie: stereo panorama. Hiermee is het mogelijk om een stereo panorama te genereren van bijvoorbeeld een Revit model en deze 3D te bekijken met behulp van een smartphone en een kartonnen of houten virtual reality bril.

Het werkt als volgt. Nadat de stereo panorama rendering is voltooid, dient de optie ‘preview on your phone’ te worden aangeklikt. Vervolgens moet de bijbehorende URL gekopieerd worden naar de smartphone. Vervolgens kan de smartphone in de virtual reality bril worden geplaatst. De constructie van de bril biedt plaats aan verschillende smartphones en zorgt er tevens voor dat elk oog maar één van de twee stereobeelden ziet. Dit resulteert in het 3D diepte-effect. De gyroscoop in de smartphone, die de positie van de telefoon registreert, zorgt er automatisch voor dat de panorama meedraait met de beweging van het hoofd. Zo ontstaat het effect dat in het model rondgekeken wordt.

De functie is voor subscriptiongebruikers tot 31 maart a.s.  gratis beschikbaar. Daarna worden er cloud credits in rekening gebracht.

Uitgebreide informatie:
Autodesk 360 site

Autodesk voorbeelden van stereo panorama’s:
http://cardboard.autodesk.com/


DIY VR brillen:
http://www.dodocase.com/products/google-cardboard-vr-goggle-toolkit

https://www.google.com/get/cardboard/

http://vrmaster.co/

 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10

A360

Privacy- en Cookiebeleid