zoek en vind

Nieuwe functies in Revit 2021

Revit 2021 bevat twee nieuwe functies: Generative Design en New Technology Preview. Ze zijn via de AEC Collection beschikbaar.

Generative Design
Met Generative Design kunt u met behulp van algoritmes ontwerpvarianten  maken. Met deze nieuwe functie kunnen diverse opties worden gegenereerd en verkend, zodat de juiste ontwerpbeslissing gemaakt kan worden.

12 Generative Design 2

Voorbeelden
Revit 2021 bevat drie  voorbeelden:

  • Three Box Massing: varieer de hoogten en relatieve posities van drie massavolumes om hun visuele impact te bestuderen en tegelijkertijd oppervlaktes en volumes te berekenen.
  • Workspace Layout: maak bureauconfiguraties in een ruimte, rekening houdend met deuren, ramen, kolommen en anderhalve meter afstand. Bereken afstanden tot uitgangen en meer.
  • Optimize Window Views: beheer gezichtspunten binnen het model en bereken scores voor de kwaliteit van het uitzicht naar buiten vanaf elk van deze punten.

Bovenstaande voorbeelden kunt u vanuit een model in elke weergave starten. Dit werkt als volgt: klik op de knop Generative Design in het tabblad Manage in de ribbon.

Ontwerpalternatieven verkennen en visualiseren
Generative Design biedt een scala aan opties om te visualiseren, bijvoorbeeld met behulp van de interactieve 3D miniaturen, 2D lijsten, een interactieve grafiek om te sorteren, selecteren en filteren. Dit kan eenvoudig met een paar klikken op de muis.

Bouw aangepaste studies in Dynamo
Voor Dynamo gebruikers biedt Generative Design in Revit een aanpasbaar framewerk voor het gebruik van de kracht van algoritmen om te ontdekken wat er mogelijk is. Gebruik de visuele programmeeromgeving van Dynamo om verschillende elementen van het Revit model met elkaar te verbinden en aangepaste ontwerpstudies te maken.

 

New Technology Preview
Technology previews zijn nieuwe functies die als eerste beschikbaar komen voor Revit en Revit LT gebruikers. Deze worden beschikbaar gesteld, zodat u nieuwe BIM functionaliteit kan uitproberen en feedback kan geven. Een nieuwe functie is Load Autodesk Family voor Revit 2021.1.

 12 New Technology Preview 1


Load Autodesk Family voor Revit 2021.1

Load Autodesk Family is een cloud-gebaseerde tool die toegang geeft tot alle Revit RFA families, die normaal afzonderlijk moeten worden gedownload en uitgepakt. De tool is beschikbaar voor alle Revit en Revit LT gebruikers, die versie 2021.1 draaien en een actieve subscription hebben. Met Load Autodesk Family kan gezocht of gebladerd worden door de gehele bibliotheek van Autodesk, zonder dat u deze eerst hoeft te downloaden.

 12 New Technology Preview 2

BIM managers willen misschien niet dat deze technologie wordt weergegeven in Revit. Er is een optie om het uit te schakelen, dit is eenvoudig te implementeren en beheren. Dit werkt als volgt: voeg het volgende toe aan de Revit.ini zodat de knop en de technologiepreview niet worden weergegeven:

[Misc]
ShowLoadAutodeskFamily=0

Voor meer informatie over de Revit.ini kunt u de helpdocumentatie van Autodesk raadplegen: raadpleeg hier de helpdocumentatie. Op de Autodesk site kunt u ook meer lezen over Load Autodesk Family.

Neem voor vragen contact op met Eric Eelman: 020 -314 44 10. 

 

Klantverhaal Anne Melse

Privacy- en Cookiebeleid