Nieuw SketchUp Pro 2021

SketchUp Pro 2021 is uitgekomen. Eric Eelman, onze SketchUp Pro specialist, vertelt u meer over de vernieuwingen.

Nieuw logo

 SU 2021 logo

SketchUp Pro heeft een nieuw logo. Trimble, de ontwikkelaar van SketchUp, geeft aan dat het logo is afgeleid van de eenvoud van een kubus en is gebouwd met behulp van geavanceerde tools in SketchUp Pro. Tevens hebben LayOut, StyleBuilder, 3D Warehouse en Extension Warehouse ook een nieuw logo gekregen in de nieuwe stijl.

LayOut Horizontal RGB240pxl   StyleBuilder Horizontal RGB 240pxl 3D Warehouse Horizontal 240pxl RGB Extension Warehouse Horizontal RGB 240pxl

 

Organisatie van modellen
Er zijn een aantal handige functies, waardoor het makkelijker is om grote en complexe modellen te organiseren en onderhouden:

  • Tag Folders: met deze functie kunnen tags worden georganiseerd en gecategoriseerd op basis van attributen, bouwniveaus of ontwerpopties. Tag Folders is ook beschikbaar in LayOut, waardoor gebruikers grotere gedeelten van een model viewport kunnen uitschakelen of aanzetten bij het samenstellen van 2D tekeningen.
  • Tag Filtering: met deze functie kunt u eenvoudig en snel tags zoeken in het model. Het is mogelijk om de zichtbaarheid van individuele tags te controleren, op tag-gebasseerde selecties te maken in het modelvenster of de eigenschappen en styling van tags te bewerken.

SketchUp tag

PreDesign
PreDesign is een nieuwe functie binnen SketchUp Pro. Het is een online onderzoekstool voor het eerste ontwerpstadium en biedt ontwerpers van bijvoorbeeld gebouwen en buitenruimten alle informatie om de invloeden van buiten goed in de eerste concepten te verwerken. Doel is al voordat het 3D ontwerpproces begint een juiste richting voor het ontwerp te bepalen. 

SketchUp 2021 Launch PreDesign

Live Components
Live Components is een nieuw type object voor SketchUp. Deze zijn in de 3D Warehouse beschikbaar. Met Live Components kunnen objecten worden geconfigureerd door middel van diverse instellingen en opties. Ook is het mogelijk om 3D objecten in realtime te bekijken terwijl u configureert.  Als u klaar bent met het object, dan kunt u het skp bestand (versie 2020) downloaden en invoegen in uw modellen. Het is nog niet mogelijk om Live Components zelf te maken. Onlangs hebben wij een blog gepost over Live Components

SketchUp 2021 Launch Live Components

SketchUp Labs
SketchUp Labs is een nieuw bèta-programma. Gebruikers kunnen feedback geven op functies die nog in ontwikkeling zijn. Doel is om nieuwe functies sneller te leveren. Live Components is de eerste functie die onder SketchUp Labs is uitgebracht. 

SketchUp 2021 Launch SketchUp Labs

SketchUp 2021 gebruiken
De nieuwe versie is beschikbaar voor gebruikers met een actieve SketchUp Pro subscription of actieve maintenance met een permanente licentie. Als u een lopende SketchUp Pro subscription heeft, dan kunt u nieuwe versie downloaden: SketchUp 2021 en met uw Trimble ID aan de slag. Gebruikers met een actieve maintenance ontvangen een bericht. U kunt SketchUp Pro ook dertig dagen uitproberen. 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt SketchUp Pro ook nieuw bij ons aanschaffen via onze webshop op 3DStudio.nl: SketchUp Pro kopen.  

 

zoekfunctie

Privacy- en Cookiebeleid