Nieuw in AutoCAD 2021

AutoCAD 2021 AutoCAD 2021 Autodesk

AutoCAD 2021 is beschikbaar. De AutoCAD Toolset bevat diverse varianten, zoals AutoCAD, AutoCAD Architecture en AutoCAD Electrical. Wij hebben de nieuwe functies op een rij gezet. 

Automatische inzichten in tekengeschiedenis

Met de nieuwe Drawing History (command DWGHISTORY) functie kunt u eerdere wijzigingen in uw tekening bekijken en versies vergelijken. Dit geldt ook voor gebruikers die toegang hebben tot een bestand dat is opgeslagen in OneDrive, Dropbox of Box. 

Drawing history AutoCAD

 

Xref Compare
Met deze functie kunnen twee versies van een Xref vergeleken en gewijzigd worden zonder dat u de huidige tekening hoeft te verlaten. Xrefs die aan de tekening zijn gekoppeld kunnen met de DWG Compare functie vergeleken worden. Als een verwijzing (Xref) naar de tekening is gewijzigd wordt er automatisch een melding weergegeven in AutoCAD. Klik op deze melding om wijzigingen te vergelijken met de huidige tekening.

AutoCAD Xref compare


Verbeteringen aan het Blocks Palette
Vanaf het tabblad Libraries kunnen Blocks worden ingevoegd vanaf de desktop versie van AutoCAD of in de AutoCAD webapp. Met het Blocks Palette kunnen recente blokken in een tekening  gesynchroniseerd worden met een cloudopslaglocatie. Vervolgens kunnen deze geopend worden met de desktopversie of op het web. Het tabblad Other Drawings is vervangen voor het nieuwe tabblad Libraries. Dit tabblad geeft de laatst gebruikte blokbibliotheken weer voor snellere toegang. Het is nu mogelijk om direct een map, tekenbestand of een blokdefinitie (die is opgeslagen in een tekening) in te voegen als een Block in de huidige tekening. 

Blocks palette


Verbeteringen grafische prestaties
Het is eenvoudiger en sneller om in real-time met multi-core processors te pannen, zoomen en roteren. Bij het pannen en inzoomen van 2D voert AutoCAD automatisch regeneratiebewerkingen uit voor een snellere en soepelere ervaring. Aanvullende informatie over kleine nieuwe functies of wijzigingen in AutoCAD 2021, zoals breakpoint, revision cloud, break, trim, extend en measure verbeteringen, zijn te vinden in de AutoCAD handleiding What's New in de sectie Help in AutoCAD.

Verbetering grafische prestaties


AutoCAD Web App en Google Drive-integratie
DWG bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive kunnen rechtstreeks in de AutoCAD webapp geopend worden. Mobiel is dit ook mogelijk.  

AutoCAD apps


AutoCAD 2021 downloaden
U kunt de nieuwe versie van AutoCAD in uw Autodesk account downloaden. Als u nog geen AutoCAD subscription heeft, dan is is het mogelijk om een trial voor dertig dagen te downloaden:
AutoCAD 2021 trial
AutoCAD LT 2021 trial

Gratis uitgebreid toegangsprogramma voor AutoCAD Web en Mobile
Om klanten beter te ondersteunen tijdens de coronacrisis biedt Autodesk een tijdelijk Extended Access Program voor een aantal producten, waardoor werken op afstand gemakkelijker gaat. Dit programma loopt tot en met 31 mei 2020. U kunt toegang krijgen via AutoCAD web en AutoCAD mobile
Kijk voor meer informatie op: Autodesk Knowledge Network.

AutoCAD (LT) voor Mac
Op 3 april wordt (AutoCAD) LT voor de Mac gelanceerd. Deze versie bevat een aantal nieuwe functies en verbeteringen, waaronder waaronder Xref Compare, purge verbeteringen en een zwevende opdrachtregel. 

Bekijk hier de rondleiding door AutoCAD 2021: AutoCAD 2021 YouTube.
Lees meer over Autodesk productiviteitsstudies

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10.

 

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid