zoek en vind

Nearmap in SketchUp

Met Nearmap in SketchUp kunt u hoge resolutie afbeeldingen toevoegen aan uw 3D ontwerpen. Eric Eelman vertelt er meer over.

Zijn de basisafbeeldingen in Add Location niet helemaal wat u zoekt? Trimble heeft nu samen met Nearmap hoge resolutie afbeeldingen toegevoegd in Add Location.

nearmap 1

Naast het basisaanbod aan afbeeldingen, biedt SketchUp gebruikers duidelijkere, frissere luchtfoto's om in SketchUp modellen op te nemen! Met acht keer meer data dan de standaard beelden, kunt u inzoomen en hogere resoluties krijgen. Zo kunt u realistische modellen maken met de kleinste details. De meest actuele luchtkaarten zijn altijd beschikbaar. De gegevens zijn nooit ouder dan twaalf maanden. U hoeft zich dus nooit zorgen te maken over verouderde informatie.

nearmap 2

Zie het verschil: Out-of-the-box satellietbeelden van Digital Globe in vergelijking met hoge resolutie beelden van Nearmap.

Nearmap afbeeldingen zullen beschikbaar zijn voor abonnementhouders (Pro en Studio) om apart te kopen wanneer u deze nodig heeft. U kunt de gegevens rechtstreeks in SketchUp ophalen en daar afrekenen (onder voorbehoud van een minimale aankoop van tweehonderd tegels) zonder dat dit uw workflow beïnvloed.

nearmap 3

 

Aan de slag
Het is eenvoudig om aan de slag te gaan en flexibel genoeg om in uw workflow te passen.

Als u Nearmap tegels wilt gebruiken, volgt u deze eenvoudige stappen:
Als u geen toegang hebt tot de nieuwste versie van SketchUp, upgrade dan naar versie 2020.1 of hoger. Klik op File > Geo-Location > Add Location. Met kaders wordt getoond waar afbeeldingen met een hoge resolutie beschikbaar zijn. Zorg er wel voor dat High Res Coverage is ingeschakeld onder 'Map Type' en zoom vervolgens in op een regio met een hoge resolutie dekking. Klik vervolgens op ‘Select Region’ en kies Nearmap als de provider. Nu kunt u het importniveau aanpassen om uw resolutie te kiezen. Zodra u uw regio en importniveau hebt geselecteerd, ziet u de kosten van die tegels via het menu.

Opmerking: Er wordt geen voorbeeld van Nearmap tegels weergegeven in de kaartweergave, maar er wordt in blauw aangegeven voor welke gebieden hoge resolutie afbeeldingen beschikbaar zijn. Wanneer een regio geselecteerd is, kan er ook een voorbeeld getoond worden van één van de geselecteerde tegels

Voordat u besluit om een afbeelding ter kopen, kunt u een voorbeeld van afzonderlijke afbeeldingstegels bekijken door op de voorbeeldknop te klikken. Nearmap is een 'pay as you go' betaalproduct, zodat u kunt kopen wat en wanneer u het nodig hebt. Nearmap kost ongeveer $0,04 cent per tegel (tegels zijn afbeeldingen van 256x256 pixels), zoals aangegeven dient u minimaal tweehonderd tegels te kopen. 

Momenteel zijn de Nearmap afbeeldingen alleen nog beschikbaar voor alle grote steden en buitenwijken in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. SketchUp & Nearmap breiden voortdurend luchtkaarten uit en werken deze bij.

Bekijk de Skill Builder video om te zien hoe het importeren van hoge resolutie afbeeldingen werkt:
https://blog.sketchup.com/landscape-architecture/importing-high-resolution-location-imagery-skill-builder

Probeer Nearmap uit bij uw volgende project en zie het verschil in resolutie in uw stedenbouwkundige- of landschapsarchitectuurprojecten. Echte projecten vereisen immers realistische beelden. Heeft u geen hoge resolutie beelden nodig? De basis beeldtegels en satellietbeelden blijven gewoon gratis beschikbaar.

Meer informatie over alle afbeelding- en importopties van locatie toevoegen:
https://www.sketchup.com/products/add-location

Neem voor meer informatie contact met ons op via 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Privacy- en Cookiebeleid