Heeft u de nieuwe Real-time realistic views in Revit 2021 al geprobeerd?

Wat is het?

In Revit 2021 is er een verandering in de realistische visuele stijl (Realistic) doorgevoerd. In eerdere versies van Revit paste de Realistic Visual Style weergaves van materialen toe op de elementen in het model. In Revit 2021 worden in realistische weergaven en lichteffecten op het beeld toegepast (en dus niet op de elementen) terwijl u door het model beweegt. De nieuwe Realistic Visual Style past in real-time rendering toe op een weergave. In plaats van te wachten op een gerenderde view, kan nu gewoon de visuele stijl ingesteld worden op Realistic. Deze nieuwe Realistic Style combineert de materiaaleigenschappen van oude Realistic Style met de lichtkenmerken van de Ray Trace Style en geeft deze in real time weer.

Waar kan het gevonden?

Er is niets veranderd in de manier waarop een realistische weergavestijl op een View wordt toegepast. De eenvoudigste manier om de weergavestijl in te stellen is via de weergavebalk (View Control Bar) onderaan het weergaveframe. Als alternatief kan de visuele stijl ingesteld worden in het dialoogvenster Graphic Display Options of door een View Template op de weergave toe te passen.

07 Realistic Views 3 

07 Realistic Views 4

Hoe zijn de beste resultaten te bereiken?

Aangezien de realistische visuele stijl materialen en lichteffecten in de weergave toepast, moeten beide worden overwogen om de beste resultaten te krijgen. Een weergave met de realistische visuele stijl moet op dezelfde manier worden beschouwd als een gerenderde weergave. Er moet dus rekening gehouden worden met weergave van materialen, de compositie van het beeld en de belichtingsinstellingen.

07 Realistic Views 5 

                     Aanzicht met edges                                       

07 Realistic Views 6

                  Aanzicht zonder edges

De weergave van materialen worden afgehandeld door de materialen die zijn toegewezen aan de elementen in het model. Bekijk alle elementen voordat u een realistische visuele stijl toepast en zorg ervoor dat de juiste materialen zijn toegewezen. De compositie bepalen van de weergave werkt hetzelfde als bij eerdere releases. Wees voorzichtig met wat er getoond wordt. Laat alleen zien wat belangrijk is zien en probeer onnodige of storende elementen uit beeld te laten.

De verlichting speelt een belangrijke rol in het uiterlijk van het beeld. De verlichtingsinstellingen worden vastgelegd in de grafische weergaveopties van de weergave.

07 Realistic Views 7

Waarom proberen?

Dit is een geweldig hulpmiddel voor presentaties om project belanghebbenden door uw ontwerp te laten ‘lopen’ in real time. Realistische weergaven kunnen ook worden gebruikt in plattegronden en aanzichten om een beter gevoel van realisme en materiaalkwaliteit te geven in uw presentaties.

07 Realistic Views 8

De Realistic Style kan dus worden gebruikt om mooie realistische real-time 3D-weergaven te maken en om door presentaties van uw ontwerpen te lopen, maar het is handig om te onthouden dat de realistische weergavestijl kan worden toegepast op alle weergaven in Revit, dus ook bijvoorbeeld voor gerenderde weergaven van hoogtestudies voor schaduwen of gerenderde bovenaanzichten om afwerkingen in een plattegrondaanzicht te illustreren.

Bekijk voor uitgebreide informatie over onder andere het instellen van de Graphic Display Options het artikel van Autodesk over Enhanced Realistic Views:

https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2021/ENU/Revit-HaveYouTried/files/GUID-F8F2FB5E-C4BE-495C-A1B1-DB425A0926A8-htm.html

 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid