Real time realistic views in Revit 2021

In Revit 2021 is er een verandering in de Realistic Visual Style doorgevoerd. 

In de voorgaande versies van Revit werden realistische weergaven van materialen toegepast op de elementen in het model. In Revit 2021 worden realistische weergaven en lichteffecten op het beeld toegepast, terwijl u door het model beweegt. De nieuwe Realistic Visual Style past in real time rendering toe op een weergave. In plaats van te wachten op een gerenderde view, kan nu gewoon de visuele stijl ingesteld worden op Realistic. Deze nieuwe Realistic Style combineert de materiaaleigenschappen van oude Realistic Style met de lichtkenmerken van de Ray Trace Style.

Waar kan ik de Realistic Visual Style vinden?
Er is niets veranderd in de manier waarop een realistische weergavestijl op een View wordt toegepast. De eenvoudigste manier om de weergavestijl in te stellen is via de weergavebalk (View Control Bar) onderaan het weergaveframe. Als alternatief kan de visuele stijl ingesteld worden in het dialoogvenster Graphic Display Options of door een View Template op de weergave toe te passen.

07 Realistic Views 3 

07 Realistic Views 4

Hoe zijn de beste resultaten te bereiken?
Een weergave met de Realistic Visual Style moet op dezelfde manier worden beschouwd als een gerenderde weergave. Er moet dus rekening gehouden worden met weergave van materialen, de compositie van het beeld en de belichtingsinstellingen.

07 Realistic Views 5 

                     Aanzicht met edges                                       

07 Realistic Views 6

                  Aanzicht zonder edges

De weergave van materialen wordt afgehandeld door de materialen die zijn toegewezen aan de elementen in het model. Bekijk alle elementen voordat u een Realistic Visual Style toepast en zorg ervoor dat de juiste materialen zijn toegewezen. De compositie bepalen van de weergave werkt hetzelfde als bij eerdere releases. Wees voorzichtig met wat er getoond wordt. Laat alleen zien wat belangrijk is en probeer onnodige of storende elementen uit beeld te laten.

De verlichting speelt een belangrijke rol in het uiterlijk van het beeld. De verlichtingsinstellingen worden vastgelegd in de grafische weergaveopties van de weergave.

07 Realistic Views 7

Waarom proberen?
Dit is een geweldig hulpmiddel voor presentaties. Geïnteresseerden kunnen in real time door uw ontwerp 'lopen'. Realistische weergaven kunnen ook worden gebruikt in plattegronden en aanzichten om een beter gevoel van realisme en materiaalkwaliteit te geven.

07 Realistic Views 8

De Realistic Style kan dus worden gebruikt om mooie realistische real time 3D weergaven te maken en om door presentaties van uw ontwerpen te lopen. De realistische weergavestijl kan worden toegepast op alle weergaven in Revit, dus ook bijvoorbeeld voor gerenderde weergaven van hoogtestudies voor schaduwen of gerenderde bovenaanzichten om afwerkingen in een plattegrondaanzicht te illustreren.

Lees meer over onder andere het instellen van de Graphic Display Options het artikel van Autodesk over Enhanced Realistic Views.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid