zoek en vind

Cloud models for Revit

Met Cloud Models for Revit kunnen individuele gebruikers Revit en Revit LT projecten eenvoudig in BIM 360 opslaan en delen als modellen in de cloud. 

Een cloudmodel is een zeer nuttig data-formaat dat is geoptimaliseerd voor cloudopslag en synchronisatie. In tegenstelling tot een desktop Revit bestand (RVT), bestaat een cloudmodel uit kleinere stukjes gegevens die veel efficiënter kunnen worden overgedragen tussen de cloud en Revit.  Ander voordeel is dat altijd en overal toegang tot projectgegevens in de cloud is. Daarnaast is er de mogelijkheid om rechtstreeks met Revit te linken. Autodesk BIM 360 is een uniform platform dat projectteams en gegevens in realtime verbindt, voor opslag en samenwerking. Voorheen konden alleen workshared modellen in BIM 360 worden opgeslagen. Inmiddels is de toegang uitgebreid voor meer gebruikers. Individuele gebruikers kunnen vanaf nu dus ook werken met BIM 360.


Vijf redenen waarom Cloud Models for Revit eenvoudig te gebruiken is:

1. Opslaan naar de cloud is slechts een klein deel van de workflow
Klik simpelweg op de ‘save as’ knop, kies ‘Cloud Model’ en selecteer dan de ‘Project Files’ map waar het model opgeslagen moet worden in BIM 360 Document Management. Elke keer als het model wordt opgeslagen, dan worden de wijzigingen opgeslagen in de cloud. Voor zowel workshared als niet-workshared modellen is de workflow hetzelfde met gelijke snelheid en synchronisatievoordelen van het werken in de cloud.

cloud models 1 300px

 

2. Koppelen aan grotere projecten
Door Cloud Models for Revit te gebruiken kunnen individuele gebruikers een workshared model aan een niet-workshared model koppelen. Hierdoor is het gemakkelijker voor individuele teamleden of kleine aannemers om te werken met een groter projectteam door gebruik te maken van BIM 360. Individuen kunnen gemakkelijk hun modellen delen. U kunt een niet-workshared cloudmodel ook koppelen aan een andere workshared of niet-workshared cloudmodel.

3. Eenvoudig beheer van versies
Iedere keer als iemand wijzigingen opslaat wordt er een nieuwe versie gemaakt. Vorige versies van projecten kunnen hierdoor gemakkelijk weergegeven en teruggezet worden. Sorteer op ‘version’, ‘time’ of ‘by’ om de versie te vinden die nodig is en werk deze gemakkelijk bij.

cloud models 2 300px

4. Deelnemen aan BIM 360 projecten
Abonnees op BIM 360 Design kunnen gemakkelijk een niet-workshared cloudmodel omzetten in een workshared cloudmodel met slechts één klik. Het werk in Revit kan zo worden doorgegeven aan een ander bedrijf zodat zij verder kunnen werken in BIM 360 Design.

5. In één muisklik projecten upgraden naar de nieuwste versie van Revit
Cloudmodellen kunnen automatisch worden bijgewerkt naar nieuwere versies van Revit met één muisklik. Kijk hier voor een toelichting: cloudmodellen automatisch updaten

cloud models 3 300px


Specificaties
Als u cloudmodellen in Revit of Revit LT wilt gebruiken, moet u beschikken over versie Revit 2019.2 (beschikbaar voor huidige abonnees) of een latere versie en recht hebben op BIM 360 Document Management toegang. 

Autodesk post over Cloud Models for Revit: Revit Cloud Models for the single users.

Neem voor meer informatie contact op met met Eric Eelman: 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid