zoek en vind

Batch Upgrade Revit Files

 Revit heeft voor elke versie een eigen bestandsversie voor projecten, families en templates. Daarom kunnen nieuwe versies van bestanden niet door een oudere Revit versie geopend worden.

 

Batch upgrade Revit Files 1    Batch upgrade Revit files 2        Batch upgrade 3 Batch Upgrade Revit files 4  Batch upgrade 5 Batch upgrade Revit files 6
Batch upgrade revit files 7 Batch Upgrade Revit files 8 Batch upgrade Revit files 9 Batch upgrade Revit files 10    Batch upgrade Revit files 11  Batch upgrade 12

Revit is zoals dat ook wel genoemd wordt niet backwards compatible. Het gevolg hiervan is dat de oude bestanden ook geüpgraded moeten worden om in een nieuwere Revit versie geopend te kunnen worden. Dit gaat gelukkig automatisch bij het openen van een bestand in een nieuwere versie. Vervolgens hoeft het bestand alleen maar opgeslagen te worden. Alleen is het nadeel dat dit voor ieder bestand apart gedaan moeten worden. Dit kan zeer tijdrovend zijn wanneer een project erg groot is en meerdere project bestanden (*.rvt), families (*.rfa) en templates (*.rte) bevat.

Er zijn gelukkig wel een aantal mogelijkheden om een zogeheten batch upgrade uit te voeren, waarmee alle bestanden op een bepaalde locatie allemaal tegelijkertijd geüpgraded kunnen worden.

Deze mogelijkheden kunnen in drie categorieën opgedeeld worden. Een batch upgrade kan via een plug-in uitgevoerd worden. Via een Dynamo script kan ook geüpgraded worden en tenslotte kan met behulp van BIM 360 een upgrade in de Cloud gedaan worden. Sommige van deze oplossingen zijn enkel bedoeld om families te upgraden, terwijl andere de mogelijkheid bieden om (naast families) ook projecten en/ of templates te updaten.

Plug-ins
Om batch upgrading mogelijk te maken zijn er verschillende partijen die plug-ins voor Revit hebben ontwikkeld. Deze plug-ins hebben wellicht kleine verschillen maar doen allemaal hetzelfde. Ze maken het mogelijk om Revit files te updaten met een één klik actie. Sommige plug-ins zijn enkel en alleen bedoeld voor de batch actie, bij andere is het een pakket met meerdere functies waar de batch tool een onderdeel van is. Ook is er verschil tussen de verschillende plug-ins wat betreft de bestanden die geüpgraded kunnen worden. Soms zijn dat alle Revit bestandstypen (project (*.rvt), family (*.rfa) en templates (*.rte)), maar soms ook alleen projecten of families.

Hieronder een overzicht van de verschillende batch upgrade tools die er zijn:

Projecten, Families en Templates:
BIMWERX Batch File Upgrader
Bulk File Upgrader
Bulk Upgrader & Links
CCupgrader 2020
FISA – Convert 2020
Upgrade Files 2020
CTC BIM Batch Suite 2020

Projecten:
RTV Xporter Pro

Families:
Upgrade Families
Familiy Utility


Dynamo   
 
   
Naast het gebruik van een extra (vaak betaalde) plug-in kan er ook gebruik gemaakt worden van Dynamo om een batch upgrade uit te voeren. Dynamo is een visuele programmeertool waarmee scripts 'geschreven' kunnen worden, met behulp van knooppunten en verbindingskabels, om acties in Revit uit te voeren. Dynamo wordt meegeleverd met Revit. Soms zijn er ook nog extra aanvullingen voor Dynamo nodig, de zogeheten Packages. De scripts kunnen zelf gemaakt worden in Dynamo, maar online zijn een aantal voorbeelden te vinden die soms na wat aanpassing, de batch upgrade kunnen uitvoeren. De meeste van de scripts gebruiken knooppunten uit de Rythm Package. Deze zal dus wel geïnstalleerd moeten worden om de scripts te kunnen laten werken.

U kunt bij ons een script aanvragen waarmee de verschillende Revit bestandstypen geüpgraded kunnen worden. Door dit script in de map te plaatsen voor de Dynamo Player kan het script ook direct vanuit Revit aangestuurd worden.

Cloud
Tenslotte is er voor iedereen die een BIM 360 Design abonnement heeft ook de mogelijkheid om Revit bestanden automatisch in de Cloud te laten updaten. Het gaat hier dan (nog) wel alleen om projectmodellen. Dit kunnen zowel workshared als non workshared cloud models zijn. Let wel op: deze tool werkt niet voor RVT files die direct via de Document Management van BIM 360 zijn geüpload. Dit komt omdat deze een andere structuur hebben dan de Cloud Models die via Revit geüpload zijn.

In het Project Admin (admin.b360.autodesk.com of EU Server: admin.b360.eu.autodesk.com). gedeelte binnen BIM 360 kan via Document Management > Services > Revit-cloudmodelupgrade de modellen geselecteerd worden die een upgrade moeten krijgen. Vervolgens zal dit volledig automatisch in de Cloud gebeuren.

Conclusie
Revit bevat helaas nog steeds niet zelf de optie om meerdere Revit bestanden tegelijkertijd te upgraden (of een bestand op te slaan als oude versie, oudere versies hadden wel een ContentBatchUtility om families te upgraden). Er zijn gelukkig andere tools, zoals plug-ins, Dynamo scripts en Cloud tools om dit te kunnen doen. Deze tools maken het makkelijker om snel meerdere Revit bestanden te upgraden en kunnen hiermee veel tijd besparen.
 
Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10.

Privacy- en Cookiebeleid